Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 02:51

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από το ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π.

Με θέμα "Τα αίτια της χρήσης ουσιών – Η πρόληψη σήμερα – η ενδοσχολική βία και η ενεργητική ακρόαση - επικοινωνία" συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από το ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π. στο χώρο της σχολικής κοινότητας.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ξεκίνησαν χθες με τη συμμετοχή των σχολικών φυλάκων Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ οι συναντήσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη αλλά και την Τετάρτη 20 Μαρτίου από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στο χώρο του κέντρου.

Την ίδια στιγμή την περασμένη εβδομάδα και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Επιθετικότητας σε σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκαν από το ΚΕΠΡΟΝΑΠ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΕΠΡΟΝΑΠ κ. Γιώργος Γέρος ενημέρωσε τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Μεσοποτάμου κατά της ενδοσχολικής βίας.

Αναφέρθηκε στις διαφορετικές μορφές άσκησης βίας όπως ο αποκλεισμός, η σωματική βία, η λεκτική βία και η ηλεκτρονική βία.

Σύμφωνα με τον κ. Γέρο στόχος είναι οι μαθητές να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το ζήτημα αλλά και να αναπτύξουν μεθόδους πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

Οι μαθητές συζήτησαν για διάφορα περιστατικά βίας και αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τα αίτια που κατά τη γνώμη τους οδηγούν μερικά παιδιά να συμπεριφέρνονται βίαια.

Ο κ. Γέρος ανέφερε τέλος ότι είναι ενθαρρυντικό που οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συζήτησε που ακολούθησε.