Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 15:27

Ευκαιρίες που θα μπορούσε να “κυνηγήσει” ο Δήμος Πρέβεζας ως μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας...

Η συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας από το 2015 στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association) που έχει πιστοποιηθεί από το 2010 σαν πολιτιστική διαδρομή και η προσπάθεια σύνδεσης του θερμαλιστικού προϊόντος με τον πολιτισμό, θα μπορούσε να αποτελεί ευκαιρία προβολής και project ανάπτυξης και για το Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος διαθέτει ιαματική πηγή πιστοποιημένη.

Η έκδοση φυλλαδίου των πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα δίνει την δυνατότητα στις Ελληνικές Ιαματικές πηγές να αναδείξουν τα σπουδαία προτερήματα τους και να δηλώσουν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκο και παγκόσμιο γίγνεσθαι, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων συμμετέχουν εκτός από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και οι Δήμοι Καβάλας, Αλμωπίας, Λουτρακίου -Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Η έκδοση αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία άσκησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Στρασβούργου, καθώς και τις Περιφέρειες της Ελλάδος.

Στη διαδρομή «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εταίροι της Περιφέρειας σε αυτή τη διαδικασία είναι η Περιφέρεια της Πάφου και η Περιφέρεια του Lazio της Ιταλίας, περιοχές από όπου έχει περάσει ο Απόστολος Παύλος), θα μπορούσε κάλλιστα να “χωρέσει” και η Πρέβεζα.

Τέτοιες ευκαιρίες θα μπορούσε να “κυνηγήσει” ο Δήμος Πρέβεζας. Μόνο να κερδίσει έχει...

 

Π.Τ.