Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 03:35

Πωλείται σε ιδιώτες το «Κονκουρή» και έκταση-φιλέτο στην Αμμουδιά;

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), διοργάνωσε στα Ιωάννινα εκδήλωση με θέμα: «Η Ήπειρος στο Νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο».

Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν ο «περιβόητος» κ. Τάκης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΙΟΒΕ.

Και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έβγαλε «λαγούς», αναφορικά με ακίνητα-φιλέτα στο Νομό Πρέβεζας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αθανασόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως ανάμεσα στα 66 ακίνητα στην Ήπειρο, που αποτελούν περιουσία του Δημοσίου, που έχουν προεπιλεγεί και οδεύουν προς πώληση σε ιδιώτες, είναι τόσο το στρατόπεδο «Κονκουρή» (ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών), όσο και παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αθανασόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του, επειδή ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευε.

Mpailis new

Τις δηλώσεις του κ. Αθανασόπουλου σχολίασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης σημειώνοντας ότι η όποια αξιοποίηση των στρατοπέδων που βρίσκονται στον πολεοδομικό ιστό της πόλης θα πρέπει να γίνει μόνο με την παραχώρηση των χώρων αυτών στον Δήμο βάσει της μελέτης που έχει εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Ο κ. Μπαΐλης εκτιμά ότι η πολιτεία και στο θέμα του στρατοπέδου Κονκουρή, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών θα σεβαστεί απόλυτα την άποψη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας και δεν θα προχωρήσει σε αυθαίρετες ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα ..