Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 12:53

Λ. Μενδώνη: "Θέλουμε να ενισχύσουμε την υποψηφιότητα της Νικόπολης για τον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, με παρεμβάσεις ουσιαστικές στον αρχαιολογικό χώρο"

Την υποψηφιότητα της Νικόπολης για ένταξη στον κατάλογο των μνημείων της  Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO θέλει να ενισχύσει το Υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τα όσα τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη τύπου που έγινε τη Δευτέρα με θέμα το έργο των Πολιτιστικών Διαδρομών, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις προς το Ταμείο Ανάκαμψης (δείτε εδώ).

Η κα Μενδώνη αναφερόμενη στην πολιτιστική διαδρομή «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» μεταξύ άλλων τόνισε: “Στη Νικόπολη περιλαμβάνεται συντήρηση των ψηφιδωτών της Βασιλικής Α, του Δομετίου και της Βασιλικής Δ, καθώς και αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β ́ Αλκίσωνος. Εδώ βλέπετε φωτογραφίες από  τα μνημεία, είμαι σίγουρη ότι  τα ξέρετε όλοι τα μνημεία, είναι πολύ γνωστά, απλώς για  να έχουμε και μία εικόνα  για το τι περίπου συζητάμε. Η Νικόπολη άλλωστε είναι και  μία περιοχή η οποία ετοιμάζει την υποψηφιότητά της για τον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επομένως θέλουμε να την ενισχύσουμε με παρεμβάσεις ουσιαστικές στον αρχαιολογικό χώρο”.

diadromh1

Επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας της αναφερόμενη στην πολιτιστική διαδρομή «Ο δρόμος προς τη Δύση. Από τον Όμηρο στον Θερβάντες» η Υπουργός Πολιτισμού σημείωσε: “Εδώ παρεμβαίνουμε πάλι στη  Νικόπολη, όπως είπα στη λογική  την προηγούμενη, ότι θέλουμε να ενισχύσουμε και να αποκαταστήσουμε στο μέγιστο τον αρχαιολογικό  χώρο της Νικόπολης, με εργασίες  αποκατάστασης του Παλατίου, δηλαδή  του Οίκου του Γεωργίου Εκδίκου, και του άμεσου περιβάλλοντος  χώρου”.