Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 12:24

“Διχαστικές” λογικές για την τοπική κοινωνία σχετικά με την αξιοποίηση του παλαιού τελωνείου – Άλλα λέει ο Δήμος, άλλα το Επιμελητήριο...

Συνηθίζει να λέει ο λαός μας πως... “κακό χωριό τα λίγα σπίτια”. Στην περίπτωση των “παγωμένων σχέσεων” της διοίκησης του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, έχουμε αναφερθεί και σε παλαιότερα ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τέτοιου τύπου λογικές όμως εγείρουν και πολιτικά ζητήματα για την Πρέβεζα, από τη στιγμή που έχουν να κάνουν και με δύο κρίσιμα θέματα, αυτό της αξιοποίησης του παλαιού τελωνείου και αυτό της υλοποίησης του προγράμματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall). Ειδικά τα όσα εκτυλίσσονται στην περίπτωση της διεκδίκησης από δύο φορείς της ίδιας πόλης του παλιού τελωνείου, θυμίζουν άλλες εποχές.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ήταν εκείνος που ως μέλος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας είχε υπογράψει την οικονομοτεχνική μελέτη, για τη διεκδίκηση του χώρου του τελωνείου με σκοπό την κατασκευή εγκαταστάσεων του Επιμελητηρίου. Ο ίδιος άνθρωπος δήλωνε κατά την παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του Δημάρχου Πρέβεζας: “Είμαστε σε διαδικασία με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του παλιού τελωνείου της Πρέβεζας, ενός εμβληματικού δημοτικού οικήματος για γραφείο και κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού στα πρότυπα του DTS της Θεσσαλονίκης”.

Την ίδια στιγμή, βλέποντας την παρελκυστική τακτική του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, απέστειλε -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- επιστολή στις 11 Μαΐου στον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Αντώνη Μπέζα, ζητώντας και πάλι την παραχώρηση του παλαιού τελωνείου, ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένας σύγχρονος χώρος για την επιχειρηματικότητα του Νομού Πρέβεζας.

Σε έναν Δήμο των 30.000 κατοίκων, δύο φορείς στην ίδια πόλη, ο Δήμος Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Πρέβεζας, θέλουν να κάνουν στον ίδιο αναξιοποίητο χώρο, δύο διαφορετικά πράγματα. Και δεν υπάρχει και συνεννόηση μεταξύ τους...

Για να αποδίδουμε όμως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο κ. Γεωργάκος ήταν αυτός που άλλαξε στρατηγική σχετικά με το Επιμελητήριο, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει τον Πρόεδρό του κ. Μπούρη, ο οποίος το έμαθε μέσω των media!