Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 16:16

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΥΓΡΟ ΠΥΡ» από την Π.Υ. Πρέβεζας

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΥΓΡΟ ΠΥΡ» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, , με αντικείμενο την αντιμετώπιση Τεχνολογικού ή Βιομηχανικού ατυχήματος (Τ.Α.Μ.Ε.-Β.Α.Μ.Ε.) σε περίπτωση εκδήλωσής του σε εγκαταστάσεις SEVESO.

Το σενάριο της άσκησης, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Γαλακτωμάτων – Αποθήκευση και Διακίνηση Υγρών καυσίμων με την επωνυμία «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Β.Ε.Ε.» που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Πρέβεζας.

Σκοπός της άσκησης είναι η διαρκής εκπαίδευση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, η απόκτηση επιπλέον επιχειρησιακής εμπειρίας και η διεξαγωγή αξιόπιστων και εφαρμόσιμων συμπερασμάτων, για την αντιμετώπιση αντίστοιχων με την άσκηση περιστατικών, όπου απαιτείται ο μέγιστος συντονισμός και συνεργασία φορέων.

Το Επιτελείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διεξήγαγε την άσκηση απαρτιζόταν από τον Υποδιοικητή - Επιπυραγό Βαρδη Θεόδωρο, τον Πυραγό Τζίμα Νικόλαο, τον Υποπυραγό Γιαννόπουλο Βασίλειο και τον Πυρονόμο Ψαλλιδα Κων/νο, ενώ από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς συμμετείχαν η Προϊσταμένη Γραφείου Π.Σ.Ε.Α. της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας Ανθυπαστυνόμος κα Τσιάπη Γεωργία, ο υπεύθυνος τομέα Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας κ. Λαμπίδης Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας κ. Ράπτης Βασίλειος, ο υπεύθυνος Π.Σ.Ε.Α. του Δήμου Πρέβεζας κ. Καζούκας Κων/νος, ο υπεύθυνος Π.Σ.Ε.Α. της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Σεϊτανιώτης Αναστάσιος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Β.Ε.Ε. κ. Καλαντζής Κων/νος