Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 12:12

Ιωσήφ Στύλος: "Για ποιο λόγο ο δήμος δεν στέκεται ενισχυτικά στο αίτημα του Επιμελητηρίου για το παλιό τελωνείο;" - Ν. Γεωργάκος: "Η διεκδίκηση του δήμου ενδεχομένως να είναι πιο ισχυρή"

Το ρεπορτάζ του atpreveza.gr σχετικά με την αξιοποίηση του παλαιού τελωνείου (δείτε εδώ) επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Ιωσήφ Στύλου.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας απέφυγε να απαντήσει γιατί πάει “κόντρα” στο Επιμελητήριο, και αρκέστηκε να πει πως η διεκδίκηση του δήμου ενδεχομένως να είναι πιο ισχυρή.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

-Στύλος: κ. Δήμαρχε ανακοινώσατε πως ο δήμος έχει συμφωνήσει να κάνει παρέμβαση ψηφιακού κέντρου στο παλιό τελωνείο; Για ποιο λόγο ο δήμος δεν στέκεται ενισχυτικά αλλά πάει απέναντι στο πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας να μεταφερθούν εκεί οι εγκαταστάσεις του; Το λέω αυτό και ρωτάω γιατί με αυτά τα παιδιά συμπορευτήκαμε και εσείς συμφωνούσατε με το αίτημα του Επιμελητηρίου και των παιδιών αυτών. Τι συμβαίνει;

-Γεωργάκος: Σχετικά με το κτίριο αυτό, ούτε δικό μας είναι, ούτε του δήμου ούτε του Επιμελητηρίου αυτή τη στιγμή, ούτε του ΚΟΙΣΠΕ που είχε ζητήσει κι αυτό. Άρα έχουν γίνει αιτήματα σχετικά με τη χρήση και πως μπορεί να αποδοθεί. Οι πληροφορίες μου που είχα ήταν ότι μία διεκδίκηση και του δήμου ενδεχομένως να είναι πιο ισχυρή γιατί ας μην ξεχνάμε αυτό είναι στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) και η ΕΤΑΔ θα αποφασίσει και θα πει πως και τι θα διαχειριστούμε αυτό το κτίριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν το ένα αίτημα του Επιμελητηρίου, του δήμου με το ψηφιακό και νομίζω είχε κάνει και το ΚΟΙΣΠΕ κάτι για καφενείο σε αυτό το κτίριο. Δεν έχει κλείσει κάτι, είμαστε στη διαπραγμάτευση, μακάρι να ευοδωθεί και να το πάρουμε είτε ο δήμος είτε το επιμελητήριο. Πάντως πρέπει να το φτιάξουμε. Από εκεί και πέρα το αν παραχωρείται και πως παραχωρείται με τίμημα είναι διαφορετικό στο δήμο, διαφορετικό στο επιμελητήριο και διαφορετικά γίνεται η διαδικασία παραχώρησης και πολλές φορές είναι και με τίμημα. Στο επιμελητήριο ενδεχομένως να είναι και μεγάλο το τίμημα. Δεν το γνωρίζω αυτό, είναι θέμα συζήτησης. Το κοινό είναι ότι αυτό θα πρέπει να αποχαρακτηριστεί από την ΕΤΑΔ και να έρθει στους δημότες.