Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 10:35

Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας: "Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Πρέβεζας-Περιφέρειας Ηπείρου:

"Καταγγέλλουμε το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με νέες δολοφονικές αεροπορικές επιθέσεις, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 180 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 49 παιδιά, και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμη. Αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας, συνέχεια της επίθεσης ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ενάντια στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες αλλά και ενάντια στους διαδηλωτές στην συνοικία Σέιχ Τζάρα, όπου η ισραηλινή αστυνομία εκτοπίζει Παλαιστίνιους για να εγκατασταθούν έποικοι.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό Παλαιστινιακό λαό και στεκόμαστε πάντα δίπλα του υπερασπιζόμενοι τις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας μέχρι την τελική του δικαίωση και την δημιουργία ανεξάρτητου και ασφαλούς κράτους.
Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που δε βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα για τη σφαγή που γίνεται στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ και την ανοχή της «Διεθνούς Κοινότητας». Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την εκκωφαντική σιωπή και των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να παρεκκλίνουν από τη γραμμή της στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με το κράτος – δολοφόνο, το κράτος τρομοκράτη όλων των λαών της Μέσης Ανατολής.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί έχει αναπτύξει πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος του Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.
Έχουμε καθήκον να αντιταχθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι σε τέτοιους σχεδιασμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των λαών, αλλά στοχεύουν στον έλεγχο του πλούτου και των δρόμων μεταφοράς του στην ευρύτερη περιοχή.


ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ!
Το ΔΣ".