Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 03:27

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Ήπειρο-Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα Πέμπτη, κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογίας Υπηρεσίας. Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και δυτικής Μακεδονίας οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ.

Αύριο Παρασκευή παρά τη μικρή εξασθένηση των φαινομένων, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου, της δυτικής στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

kastrosykia

H νέα αυτή επιδείνωση έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες δεδομένου ότι ακόμη δεν ολοκληρώθηκε καν η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων.

Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται στην παραλιακή ζώνη , με την κυκλοφορία στην εθνική οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας να διεξάγεται λόγω καθίζησης στην Γέφυρα της Δέσπως μέσω της Λυγιάς, την καταστροφή του δρόμου που οδηγεί στα Αρτολίθια και δεκάδες ακόμη επικίνδυνα σημεία σε δημοτικούς και αγροτικους δρόμους.

Αντίστοιχα σημαντικά είναι και τα προβλήματα στην 8η επαρχιακη οδό στον πρώην Δήμο Λούρου, σε δρόμους της περιοχής και βέβαια οι επικίνδυνες ρωγμές σε μια κατοικία στην Κρυοπηγή και σε μια ακόμη στο Κοτσανόπουλο.