Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 09:55

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας: “Να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα στη Βουλή”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει νόμο-έκτρωμα, κόλαση για τους εργαζόμενους, που θέλει να μας κάνει σκλάβους της εργοδοσίας, σκλάβους του κεφαλαίου. Ο Νόμος Χατζηδάκη-Μητσοτάκη:

α) Επιβάλλει 10 ώρες δουλειά την ημέρα… Θα ρυθμίζεται «ευέλικτα» το ωράριο ώστε όταν έχει δουλειά να δουλεύουμε και με τον «νόμο» δέκα ώρες την ημέρα και να «γυρνάνε» τις πρόσθετες ώρες πίσω όταν… «δεν έχει δουλειά»…

β) Αυξάνονται οι ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους, ενώ παράλληλα με το παραπάνω (10ωρο)  καταργείται πλήρως η πληρωμή τους. 

γ) Χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα επιδιώκεται να γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. 

δ) Κάνει νέα βήματα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Μετά την μάχη για το άνοιγμα του εμπορίου τις Κυριακές τώρα επεκτείνουν την δουλειά τα ΣΚ και σε νέους κλάδους (πληροφορική, data centers, αποθήκες και logistics, έτοιμο σκυρόδεμα κλπ)

ε) Χτυπιέται βάναυσα και με πολλούς τρόπους η δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης και καταργείται το δικαίωμα στην απεργία. Το νομοσχέδιο εισάγει υποχρεωτικά τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» για τα σοβαρά ζητήματα του σωματείου και για την κήρυξη απεργίας φακελώνοντας τους εργαζόμενους. Δημιουργεί έναν νόμιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό καθώς υποχρεώνει τα συνδικάτα να καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» που πρακτικά κάνουν την απεργία άχρηστη.

 

Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παραγωγικότητα της εργασίας καθιστούν δυνατή τη ριζική μείωση των ωρών εργασίας με αύξηση των αποδοχών (5ήμερο-6ωρο-30ωρο σταθερό) , το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την βαθιά του κρίση και να μπορέσει να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη του αλυσοδένει του εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα χωρίς δικαιώματα.

Στόχος τους είναι η απαξίωση της εργατικής δύναμης , με την εκμετάλλευση να γίνεται πιο έξυπνη, ευέλικτη και «στην ώρα της»…

 

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ «χτίζει» πάνω στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων και τις προχώρησε ακόμα περισσότερο.

Αφού μας δολοφονεί καθημερινά αφήνοντας τον λαό έρμαιο στην πανδημία, τον κόσμο να πεθαίνει στα νοσοκομεία ενώ οι ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία πολυτελείας είναι άδειες, τώρα αξιοποιεί την πανδημία για να μας οδηγήσει στο αντεργατικό τερατούργημα.

 

Να μην περιμένουμε να κάνουμε μια απεργία για την «τιμή των όπλων» όταν θα ψηφίζετε ο νόμος. Δεν περιμένουμε τίποτα από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ  που έχει εδώ και χρόνια παραδώσει τα όπλα. Οργανωνόμαστε-ενημερωνόμαστε στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις αγωνιστικές συλλογικότητες. Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Με τον οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο για το σύστημα αγώνα μας, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.

 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ . ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

 

5ήμερο – 6ωρο- 30ώρο σταθερό. Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στην ζωή λάστιχο! Καμιά δουλειά τη Κυριακή για όλους τους κλάδους. Σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους. Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. Αύξηση του βασικού μισθού στα 900 ευρώ, πλήρης επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. από τους αγώνες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους. Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

 

ΑΠΕΡΓΙΑ όταν κατεβάσουν το νομοσχέδιο στις επιτροπές της βουλής

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ στη ψήφιση.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ

 

«ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»”.