Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 10:36

Ταλαιπωρούνται ασθενείς και συνοδοί που προσέρχονται στο ΓΝ Πρέβεζας καθώς πλέον η διεξαγωγή rapid test γίνεται εκτός του χώρου του Νοσοκομείου Πρέβεζας...

H “μετακόμιση” της Κινητής Μονάδας Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ (που έγινε σύμφωνα με οδηγία του οργανισμού), από την πύλη του Νοσοκομείου Πρέβεζας, στην παραλία της πόλης έξω από το Δημαρχείο, έχει δημιουργήσει ταλαιπωρία σε συνοδούς και ασθενείς που επιθυμούν να επισκεφτούν τα ιατρεία του Νοσοκομείου.

Συνοδοί και ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε ανιχνευτικούς ελέγχους (rapid tests) έναντι SARS-COV-2 και για το σκοπό αυτό απαιτείται να πάνε πρώτα στο προκαθορισμένο σημείο στην παραλία της Πρέβεζας και να επιστρέψουν έπειτα στο Νοσοκομείο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κυρίως μεγάλων σε ηλικία ατόμων, που μετακινούνται από σημεία εκτός Πρέβεζας, για να επισκεφτούν το Νοσοκομείο. Καλό θα ήταν για τέτοιες περιπτώσεις να υπάρξει μία φόρμουλα, ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς μετακινήσεις, ενώ το θέμα είναι σε γνώση της διοίκησης.

Δεν συμβαίνει φυσικά μόνο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας αυτό.

Πρόσφατα ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΓΝ Ιωαννίνων, όπου αναφέρεται:

Οι πολίτες που προτίθενται να επισκεφτούν το ΠΓΝΙ (συνοδοί, τακτικές εισαγωγές, προγραμματισμένα Εξωτερικά Ιατρεία, Απογευματινά Ιατρεία, απεικονιστικές εξετάσεις, ενδοσκοπήσεις κ.λ.π.), θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει rapid test σε μία από τις δύο ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ οι οποίες θα βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου (καθημερινές και Σαββατοκύριακο από 09:00 έως 14:00) και στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα (καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 14:00). Οι πολίτες εκτός Ιωαννίνων που πρόκειται να επισκεφτούν το νοσοκομείο, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει repid test στα προκαθορισμένα σημεία της περιοχής τους.

Ειδική μέριμνα θα δοθεί από το νοσοκομείο για τους ογκολογικούς-αιματολογικούς οι οποίοι λαμβάνουν χημειοθεραπεία, τους νεφροπαθείς-αιμοκαθαρόμενους ασθενείς και όσους υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία. Όλοι αυτοί οι ασθενείς θα εξακολουθούν να πραγματοποιούν το rapid test στην είσοδο του νοσοκομείου”.