Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 10:43

Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών: Όχι στο αντεργατικό τερατούργημα

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας:

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει νόμο-έκτρωμα με τον οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ολοένα και πιο σκληρή καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένωνΟι εργαζόμενοι καταδικάζονται στην δουλειά από νύχτα ως νύχτα για τον κατώτατο μισθό των 500€, δίχως δικαιώματα, χωρίς ανάπαυλα. Κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει. Τα μέτρα που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει στον Ιδιωτικό τομέα, χτυπούν την πόρτα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Η Εκπαίδευση βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με το γενικευμένο καθεστώς της ελαστικής εργασίας (τρίμηνες συμβάσεις κλπ)

Με το νομοθετικό έκτρωμα «Χατζηδάκη – Βρούτση» η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στο «γύψο» στα συνδικάτα και τους αγώνες του εργατικού κινήματος

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ «χτίζει» πάνω στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων και τις προχώρησε ακόμα περισσότερο.

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει «συνδικαλιστικό lockdown» εδώ και έναν χρόνο συνεπικουρούμενες από τις μυστικές – συμβολικές και «χαμηλών πτήσεων» εκτονώσεις διαμαρτυρίας των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.,

Οργανωνόμαστε-ενημερωνόμαστε στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις αγωνιστικές συλλογικότητες. Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Με τον οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο για το σύστημα αγώνα μας, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Προτάσσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας για το Δημόσιο Σχολείο, την Εργασία και τη ζωή μας!

  • Κάτω τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης – όχι στην κατάργηση του οκτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων!
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά δικαιώματα! Να καταργηθούν άμεσα οι νόμοι για τις διαδηλώσεις, οι νόμοι για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι τρομονόμοι, η πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους! Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας! Μαζικοί διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Το λιγότερο 19.000 (16.000 ΓΠ – 3.000 ΕΑ) εκπαιδευτικοί για φέτος! Αποκατάσταση της ροής διορισμών βάσει των συνταξιοδοτήσεων και των αναγκών!
  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα το «Προσοντολόγιο Γαβρόγλου»!
  • Να ανατραπούν όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και νόμοι (4692, ΤΕΕ, «Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη», εξοβελισμό κοινωνικών επιστημών, εικαστικών μαθημάτων κλπ)!
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ!
  • Να καταργηθεί τώρα όλο το πλαίσιο για την Αξιολόγηση!
  • Κατάργηση της τροπολογίας για τα κολλέγια που ανοίγει το δρόμο στην εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης!
  • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και όχι για την αστυνομία και εξοπλισμούς!
  • Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα επίπεδα προ του 2013. Όχι στις περικοπές των συντάξεων. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!
  • Όχι στο νέο αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με τους εσωτερικούς κανονισμούς, τον πανοπτικό έλεγχο, την κατάργηση της στοιχειώδους δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας των Σ.Δ και της επιβολής του διευθυντικού δικαιώματος!
  • Να παρθούν μέτρα σε όλα τα σχολεία ώστε τη νέα σχολική χρονιά να είναι ασφαλή και να μην κλείσουν ξανά με τηλεκπαίδευση. Το πολύ 15 παιδιά στην τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, αίθουσες κλπ! Τεστ για όλους με την ευθύνη του ΕΟΔΥ! Εμβολιασμός της εκπαιδευτικής. Καμιά σκέψη για μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης!
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό! Υιοθετούμε όλα τα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις των Υγειονομικών για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα!
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των λαϊκών οικογενειών και των προσφύγων για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών τους!

Απεργούμε Πέμπτη 3/6 και συγκέντρωση 10:30 πμ παλιό ΚΤΕΛ