Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 12:03

Ε. Φονταράς: "Τι συμβαίνει με το master plan του Λιμένα;"

Το ζήτημα του master plan του Λιμένα της Πρέβεζας έθιξε ο επικεφαλής της “Στροφής στο Μέλλον” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζοντας την απορία γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην παρουσίασή του, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει ο δήμαρχος Πρέβεζας.

“Τι συμβαίνει με το master plan και ενώ ήταν να κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση εδώ και ένα χρόνο και, από τον προ-προηγούμενο Φεβρουάριο αν δεν κάνω λάθος, δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα; Θα ήθελα μια απάντηση, τι έχει γίνει; Έχει εξαφανιστεί; Θα κατατεθεί; Θα μπει σε διαβούλευση; Πρόκειται να εφαρμοστεί; Τι ακριβώς συμβαίνει;” ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Φονταράς, με το δήμαρχο Πρέβεζας να επικαλείται την πανδημία ως την αιτία που ακόμη δεν έχει προχωρήσει.

Ο κ. Γεωργάκος στην απάντησή του σημείωσε: “Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εισηγήσεις και των 33 περίπου φορέων ως προς τη διαβούλευση. Αυτά η εταιρεία όλα τα έχει πάρει και τα έχει ομαδοποιήσει. Σίγουρα το ότι δεν γίνεται δια ζώσης και να μπορέσει να έρθει η εταιρεία για να το παρουσιάσουμε, γιατί είχα πει ότι όλα αυτά θα τα παρουσιάσουμε μαζί με την πρόταση της εταιρείας σε μια ανοιχτή συζήτηση στη Θεοφάνειο. Αυτό δεν έχει επιτευχθεί και ούτε μπορούμε να το κάνουμε μέχρι τώρα, το σίγουρο είναι ότι έχουμε βγάλει άποψη το πώς υπάρχουν οι χρήσεις. Στο επόμενο χρονικό διάστημα μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να τις παρουσιάσουμε. Αν όχι, μετά θα κάνουμε μια προσπάθεια διαδικτυακά έτσι ώστε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο πριν πάει στην ΕΣΑΛ και πριν γίνει η έγκριση, να κάνουμε μια τηλεδιάσκεψη με τις προτάσεις όλων των φορέων, όπως ομαδοποιημένα έχουν γίνει και με τις χρήσεις είτε στο χερσαίο τμήμα είτε στο θαλάσσιο και κυρίως στο εμπορικό λιμάνι”.