Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 13:26

Άλλο ένα Καλοκαίρι χωρίς κινηματογράφο...

Χωρίς δημοτικό θερινό κινηματογράφο θα μείνει δυστυχώς για ένα ακόμη Καλοκαίρι η Πρέβεζα, σε μια ιδιαίτερη περίοδο που λόγω της πανδημίας θα μπορούσε να αποτελέσει μια ξεχωριστή πολιτιστική πρόταση για τους δημότες της Πρέβεζας και όχι μόνο.

Τα προβλήματα του δήμου με την έλλειψη οπτικοακουστικών μέσων είναι γνωστά, όπως είναι γνωστό επίσης ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον προγραμματισμό των πολιτιστικών δράσεων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για το γεγονός πως ο δήμος δεν έδειξε καμία διάθεση να λειτουργήσει το δημοτικό κινηματογράφο και δεν προχώρησε έστω τις διαδικασίες για την εκμίσθωσή του από ιδιώτη μέσω δημοπρασίας, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως ακόμη και χωρίς την πανδημία ο θερινός δεν λειτούργησε ποτέ με εκμίσθωση σε ιδιώτη, παρότι είχαν εμφανιστεί ενδιαφερόμενοι και στην ουσία ο θερινός κινηματογράφος έχει να λειτουργήσει από το Καλοκαίρι του 2016.

Η δημιουργία θερινού κινηματογράφου πάντως προβλέπεται στο έργο του Open Mall, το οποίο έχει κολλήσει, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να μεταφερθεί σε άλλο σημείο προκειμένου να μην υπάρχουν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της γειτνίασης με το Δημοτικό Κηποθέατρο, όπου φιλοξενούνται παραστάσεις και συναυλίες.

Την ίδια στιγμή στη γειτονική Λευκάδα,όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός, ολοκληρώθηκε μετά από πολλή προσπάθεια και εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού δημοτικού κινηματογράφου ΑΠΟΛΛΩΝ, προϋπολογισμού 1.505.000 ευρώ και η πρόταση θα υποβληθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση...