Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 13:50

“Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε” βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας (pics)

Δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα φορέων και σωματείων για απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο των παλαιών ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν πανελλαδικά ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

IMG 7367

Μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού Δήμων Ν. Πρέβεζας , του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων, οδηγών, οικοδόμων, του εμπορικού συλλόγου Πρέβεζας, του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας, της Επιτροπής Αγώνα Επισιτισμού-Διανομέων-Τουρισμού, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, άνεργοι και μαθητές έδωσαν δυναμικό “παρών” ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα της Κυβέρνησης.

IMG 7386

Εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας η Ειρήνη Κυριαζή στην ομιλία της στηλίτευσε την “ξεπουλημένη ηγεσία” του εργοδοτικού συνδικαλισμού και υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μεγάλο αγώνα για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-σκουπίδι που επιχειρεί ευθεία επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα στάθηκε στην πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία οδήγησε κατά μεγάλο ποσοστό σε αντεργατικές λογικές και συνεχίζεται από τη σημερινή Κυβέρνηση.

IMG 7368

IMG 7372

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Παναγιώτης Λελοβίτης, ο οποίος τόνισε ότι απαιτείται συσπείρωση των εργαζομένων, ώστε να υψωθεί φραγμός στα κυβερνητικά σχέδια καταστρατήγησης του 8ωρου.

IMG 7374

Ομιλία πραγματοποίησε και η Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Μαρία Τζίμα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: “Χτυπάμε συναγερμό, είμαστε όλοι στο πόδι, επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις και οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε ποτέ. Είναι η ώρα να μιλήσουν οι πολλοί και να αποφασίσουμε εμείς για τις δικές μας ζωές”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας Γιάννης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε με τη σειρά του στον εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση επιχείρησε να ορίσει διευθυντές εκπαίδευσης και να λειτουργήσει παρά τη θέληση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

IMG 7400

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας Νίκος Τσέγκος.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Έκθεση εικόνων