Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 13:57

Στο “Αντώνης Τρίτσης” σχεδιάζεται να ενταχθεί έργο 21,7 εκατομ. ευρώ για την κατασκευή νέας οδικής πρόσβασης προς την Κρυοπηγή Πρέβεζας

Στις 27 Μαρτίου 2018 στην Κρυοπηγή της Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας σημειώθηκε ένα πρωτοφανές κατολισθητικό φαινόμενο, που οδήγησε στην απώλεια της οδικής σύνδεσης της Κρυοπηγής με την Ε.Ο. Νεράιδας-Αρχαγγέλου (η πρόσβαση γίνεται πλέον μόνο μέσω Καμαρίνας).

Η αποκατάσταση της οδικής αυτής σύνδεσης αποτελεί έκτοτε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινότητας και των Κρυοπηγητών.

Στο πλαίσιο αυτό η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στις 25 Μαΐου ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ05, στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο: «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική οδοποιία», για τα κάτωθι έργα:

1. «Αγροτική οδοποιία Δήμος Ιωαννιτών – Δήμος Ζίτσας», προϋπολογισμού 842.500,00 € (με Φ.Π.Α.).

2. «Νέα οδική πρόσβαση προς Κρυοπηγή Πρέβεζας», προϋπολογισμού 21.700.000,00 € (με Φ.Π.Α.).

Η νέα οδική πρόσβαση θα συνδέεται με την Ε.Ο. Αρχαγγέλου-Νεράιδας, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, σε σημείο πλησίον της θέσης “Μαρκομάρα”, πιο κοντά δηλαδή προς το Καναλάκι Πρέβεζας, γεγονός που δημιούργησε κάποιες αντιρρήσεις από τους κατοίκους της Κρυοπηγής, ωστόσο θα πρόκειται πλέον για ένα πολυδάπανο έργο εφόσον τελικά χρηματοδοτηθεί μέσω του “Αντώνης Τρίτσης”.