Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:58

Ξεχωριστή θεματική ξενάγηση στο Μεγάλο Θέατρο της αρχαίας Νικόπολης

Με μία ξεχωριστή θεματική ξενάγηση στο Μεγάλο Θέατρο της αρχαίας Νικόπολης συμμετείχε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας 2021.

IMG 1254

Η εφορεία αρχαιοτήτων διοργάνωσε την ξενάγηση σε 3 διαφορετικά γκρουπ,  δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να δει από κοντά τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν το 2012 -στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου- για την αποκάλυψη, την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Θεάτρου.

IMG 1255

Τηρώντας τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την αποτροπή διασποράς της COVID-19, η αρχαιολόγος κα Δόμνα Ισαακίδου ξενάγησε τους επισκέπτες και αναφέρθηκε αναλυτικά στο μεγάλο τμήμα του έργου που έχει ολοκληρωθεί και το οποίο επιτρέπει στον επισκέπτη να κατανοήσει τη μορφή, τις διαστάσεις και τη μνημειακότητα του Θεάτρου.

IMG 1280

Όπως αναφέρει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το Θέατρο της Νικόπολης θα αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της ρωμαϊκής δημόσιας αρχιτεκτονικής, καθώς και ένα ακόμη βήμα για την πραγμάτωση του αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης.

GOPR6209

Περισσότερες πληροφορίες για το σημαντικό αυτο μνημείο μπορείτε να δείτε εδώ

Έκθεση εικόνων