Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 15:04

Τράπεζα θα γίνει το πρώην Δ.Κ. Λούρου – Ποιο το αίτημα των αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων του Λούρου

Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, προσφάτως ενέκρινε την εκμίσθωση του πρώην Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, για στέγαση και λειτουργία Τράπεζας, κάτι που θα γίνει με δημοπρασία. Υπήρξε όμως και διαφορετική οπτική στο ζήτημα, καθώς δυνάμεις συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, θέτουν το ζήτημα της στέγασης των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Λούρου.

Ειδικότερα, με έγγραφό της προς το Δήμο Πρέβεζας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ζητάει την παραχώρηση, με ελάχιστο μίσθωμα ή δωρεάν, του πρώην Δ.Κ. Λούρου, ώστε να στεγαστεί και να

λειτουργήσει η Τράπεζα. Η Δημοτική Κοινότητα Λούρου με απόφασή της γνωμοδότησε θετικά ως προς την παραχώρηση του παραπάνω χώρου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής (συνταξιούχοι, εμποροβιοτέχνες-γεωργοκτηνοτρόφοι-υπάλληλοι).

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πρέβεζας και δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Τσοβίλης, κατά τη διάρκεια της προ μηνός συνεδρίασης του συμβουλίου στην Πρέβεζα, τόνισε πως στο παρελθόν για την Αγροτική Τράπεζα, υπήρχε αναγκαιότητα να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, κάτι που ισχύει και σήμερα.

Πρόσθεσε επίσης πως η Εθνική Τράπεζα έφυγε, παρ' ό,τι της είχε παραχωρηθεί ένας χώρος, καθώς και η Αγροτική. «Το έπραξαν με τη λογική του κέρδους. Αποδείχτηκε πραγματικά ότι δεν ενδιαφέρονταν για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Και σήμερα μάλιστα που οι συνθήκες είναι ακόμα χειρότερες, που θέλουν να μετακινηθούν οι πολίτες κι είναι ακριβή η βενζίνη. Δε σεβάστηκαν αυτή την παραχώρηση που είχε γίνει απ' τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια. Εμείς δε θα 'χουμε αντίρρηση και για τη Συνεταιριστική. Παρ' όλα αυτά όμως, θα θέλαμε να βάλουμε ένα προβληματισμό. Έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων του Λούρου; Είναι στεγασμένοι οι σύλλογοι οι πολιτιστικοί, οι αθλητικοί κλπ που υπάρχουνε; Εάν δεν είναι αναγκαίο για τους πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και υπάρχει τέτοια εκτίμηση από το Τοπικό Συμβούλιο, δε θα 'χαμε αντίρρηση. Αλλά μην κάνουμε μία πράξη, χωρίς να σεβαστούμε αιτήματα. Εμείς δε θα 'χουμε αντίρρηση να γίνει, αν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοβίλης, θέτοντας ένα σοβαρό προβληματισμό.

Στην ψηφοφορία που έγινε, μειοψήφισαν οι κ.κ. Τσοβίλης και Σπυράκος σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τσοβίλη, ενώ ο κ. Ρέντζος , δήλωσε «παρών».