Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 11:22

Ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων απαιτήθηκε στο μεγάλο έργο ύδρευσης της παραλιακής ζώνης του Νομού Πρέβεζας – Προβληματίζει το “μικρό ενδιαφέρον” των εταιρειών...

Με απευθείας ανάθεση 11.800 ευρώ με ΦΠΑ (δείτε ΕΔΩ), ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέθεσε σε ιδιώτη τη μελέτη ανανέωσης περιβαλλοντικών όρων του έργου ύδρευσης παραλίων Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον κ. Γεωργάκο, μας ανέφερε ότι κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο, καθώς είχε παρέλθει η ημερομηνία εγκυρότητας των περιβαλλοντικών όρων, ενώ δεν επηρεάζεται η εξέλιξη του διαγωνισμού (δείτε ΕΔΩ) για ένα έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή, με προϋπολογισμό 5.325.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% ), με χρηματοδότηση από το αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ακρίβη, μας τόνισε ότι η μελέτη των ανανεωμένων περιβαλλοντικών όρων θα κατατεθεί μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που θα αφορούν το προσχέδιο σύναψης σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, για τον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δύο είναι οι εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν το έργο, γεγονός που προβληματίζει, μιας και είναι ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή “μικρό” έως “μηδαμινό” είναι το ενδιαφέρον από εταιρείες και για άλλους διαγωνισμούς έργων (όπως π.χ. η τοποθέτηση ραμπών για τα ΑΜΕΑ).

Σε κάθε περίπτωση η ύδρευση της παραλιακής ζώνης του Νομού Πρέβεζας στους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας θα λύσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση μίας τουριστικής περιοχής.