Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 14:18

Απορρίφθηκαν από τη ΡΑΕ 3 αιτήσεις για αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Π.Ε. Πρέβεζας

Τρεις αιτήσεις για τη δημιουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών σε περιοχές του Νομού Πρέβεζας απορρίφθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα η ΡΑΕ απέρριψε:

  • την αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία « ENERGYCOM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «» για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ΑΙΟΛΙΚΑ εγκατεστημένης ισχύος 44,85 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 44,85 MW στη θέση ΤΣΟΥΚΚΑ, της Δημοτικής Ενότητας ΑΝΩΓΕΙΟΥ,ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, του Δήμου ΖΗΡΟΥ,ΑΡΤΑΙΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΠΡΕΒΕΖΑΣ,ΑΡΤΑΣ, της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ 
  • την αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία « ΗΛΙΑΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε» και δ.τ. «» για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ εγκατεστημένης ισχύος 59,8752 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 59,8752 MW στη θέση ΚΑΣΤΡΟ, ΑΝΑΒΡΟΣΤΕΡΝΑ ΡΕΜΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, της Δημοτικής Ενότητας ΑΝΩΓΕΙΟΥ,ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ,ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ, του Δήμου ΑΡΤΑΙΩΝ,ΖΗΡΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ,ΠΡΕΒΕΖΑΣ, της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ.
  • και την αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία « GREEKSTREAM ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «GREEKSTREAM ENΕRGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ» για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ΑΙΟΛΙΚΑ εγκατεστημένης ισχύος 77 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 77 MW στη θέση ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΟΥΚΑ, της Δημοτικής Ενότητας ΖΑΛΟΓΓΟΥ,ΦΑΝΑΡΙΟΥ, του Δήμου ΠΡΕΒΕΖΑΣ,ΠΑΡΓΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας ΠΡΕΒΕΖΑΣ, της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ.

Όπως αναφέρεται σε όλες τις αποφάσεις, οι αιτήσεις απορρίφθηκαν διότι, παρά την ειδοποίηση των αιτούντων, μέσω του Ηλεκτρονικού Μητρώου, για την καταβολή του Εφάπαξ Τέλους Έκδοσης Βεβαίωσης εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι ημερών, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 του Νόμου, δεν κατέβαλαν το Τέλος αυτό εντός της προθεσμίας.

Να σημειώσουμε πάντως πως μέχρι στιγμής εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας έχουν χορηγηθεί άδειες παραγωγής αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 332 MW με το συνολικό αριθμό των ανεμογεννητριών των ανωτέρω έργων να ανέρχεται στις 97. (δείτε εδώ)

Το θέμα των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ωστόσο αναβλήθηκε για επόμενη ειδική συνεδρίαση.