Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 10:59

Το θέμα του Μουσικού Σχολείου έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κοσμάς Κορωναίος – Νίτσας: “Επιτέλους κ. Γεωργάκο γίνετε Δήμαρχος της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι της μειοψηφίας...”

Στην απόρριψη του αιτήματος γονέων υποψηφίων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για την ίδρυση 3ου Τμήματος στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου (δείτε ΕΔΩ), αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τετάρτη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” Κοσμάς Κορωναίος.

Ο κ. Κορωναίος τόνισε πως πρέπει να δει σοβαρά ο Δήμος το ενδεχόμενο αυτό, καθώς η απάντηση του διευθυντή περιφερειακής εκπαίδευσης δεν είναι σαφής ούτε δικαιολογεί την απόφαση. Στηλίτευσε επίσης τη “σπουδή” που έδειξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας για το Πρότυπο Σχολείο, σε αντιδιαστολή με το Μουσικό.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος θέλησε να εξηγήσει πως δεν έχει καμία σχέση το Πρότυπο με το Μουσικό Σχολείο και είπε πως θα ζητήσει την εμπεριστατωμένη απάντηση του κου Καμπουράκη.

Το λόγο πήρε ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Παναγιώτης Λελοβίτης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Κάνει λάθος ο Δήμαρχος που λέει ότι δεν έχει σχέση το Πρότυπο με το Μουσικό. Τα παιδιά της 1ης Γυμνασίου δεν είναι πολύ πάνω από 200 τον αριθμό. Μπαίνει ζήτημα λειτουργίας και βιωσιμότητας των υπόλοιπων σχολείων...

Η εκπαίδευση πρέπει να λειτουργήσει με όρους βιωσιμότητας όλων των σχολείων. Πρέπει να το δούμε σοβαρά και εμπεριστατωμένα το θέμα”.

Ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας τόνισε με τη σειρά του: “Προτείνουμε την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στο δίκαιο αίτημα των γονέων-συμπολιτών μας και την έκδοση επιστολής που θα σταλθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στον κ. Κατσανάκη στην τοπική διεύθυνση. Ας ελπίσουμε να μην επιλέξετε και πάλι να απομονωθείτε κε Δήμαρχε εσείς και η παράταξή σας όπως με τον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου ως Πρότυπο, που δεν έτυχε αποδοχής από την κοινωνία της Πρέβεζας. Επιτέλους γίνετε Δήμαρχος της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι της μειοψηφίας...”.