Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 15:25

Σημαντική η εθελοντική συνδρομή της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στις έρευνες για τον αγνοούμενο 60χρονο

Σημαντική ήταν η εθελοντική συνδρομή της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στις έρευνες για τον αγνοούμενο 60χρονο που είχε βουτήξει στην περιοχή της Λυγιάς για υποβρύχιο ψάρεμα.

209546012 4567584273274194 7238493839541853973 n

Πιο συγκεκριμένα η Ομάδα Υγρού Στοιχείου της ΛΕΚ συμμετείχε στις έρευνες μετά από αίτημα της Λιμενικής Αρχής. Επταμελής ομάδα της ΛΕΚ με 3 δύτες και 4 μέλη μετέβη στην περιοχή παραλίας Ριζών και συμμετείχε στις έρευνες πραγματοποιώντας νυχτερινή κατάδυση από δύο δύτες άλλα και έρευνα στην ευρύτερη παραλιακή περιοχή.

Η Ομάδα διέκοψε τις έρευνες τα χαράματα της Κυριακής προκειμένου να προετοιμαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εκ νέου έναρξη των ερευνών την Κυριακή το πρωί.

Την Κυριακή το πρωί επταμελής ομάδα με 4 δύτες και 3 μέλη καθώς και ένα κανό ξεκίνησε τις έρευνες στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή πραγματοποιώντας διπλές καταδύσεις. Το τμήμα που επιχειρούσε αντικαταστάθηκε στις 15:00 από τον Ομαδάρχη της Ομάδας Υγρού Στοιχείου και τον υπεύθυνο εκπαίδευσης των αυτοδυτών της ΛΕΚ (οι οποίοι είναι επαγγελματίες δύτες), οι οποίοι χρησιμοποιώντας υποβρύχια σκούτερ συνέχισαν τις έρευνες και τελικά εντόπισαν τον αγνοούμενο σε υποβρύχια τρύπα.

Αν και η έκταση της προς έρευνας περιοχής ήταν μικρή, εν τούτοις η μορφολογία της απαιτούσε σχολαστική και πολύωρη έρευνα προκειμένου να περιοριστούν τα ενδεχόμενα του ατυχήματος. Τις έρευνες συντόνιζε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. και συμμετείχαν περιπολικά του Λ.Σ. , ένα ελικόπτερο, σκάφος ναυαγοσωστών και ιδιώτες.

Το Δ.Σ. Της ΛΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις έρευνες για την προσπάθεια τους.