Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 13:03

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο για την “λειψή” ύδρευση της Πρέβεζας – Σαριάνογλου: “Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου”

Έχουμε αναφερθεί στο atpreveza.gr με πλειάδα ρεπορτάζ για τα σοβαρά προβλήματα στην ύδρευση και την πίεση του νερού στην πόλη της Πρέβεζας, αλλά και σε πολλά χωριά του Δήμου Πρέβεζας.

Μία κατάσταση που εδώ και πολλές εβδομάδες έχει δημιουργήσει -δικαίως- σοβαρά παράπονα από την πλευρά των δημοτών για την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης, τη στιγμή μάλιστα που έρχεται καλοκαίρι και εκτός των άλλων η Πρέβεζα είναι και τουριστική περιοχή.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας για το πρόβλημα της έλλειψης νερού και της προβληματικής υδροδότησης της Πρέβεζας από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου, στην οποία εκτός από το Δήμαρχο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας Γιώργος Σαριάνογλου, ενώ τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φώτης Ζέρβας και ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Παπουτσής.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας κ. Σαριάνογλου, ο οποίος ανέφερε: “Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πρέβεζας σύσκεψη για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, το οποίο είναι υπαρκτό και κατανοούμε τα παράπονα των δημοτών. Από την πλευρά μας ζητούμε την κατανόηση του κόσμου, καθώς από τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου υδροδοτείται η Πρέβεζα και αρκετά χωριά του Δήμου Πρέβεζας, η Άρτα, η Φιλιππιάδα και η Λευκάδα και το νερό δεν επαρκεί, λόγω της ανομβρίας και της υψηλής κατανάλωσης σε ποτίσματα κηπευτικών. Η στάθμη της πηγής έχει κατέβει απελπιστικά. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Το χρονικό διάστημα που απομένει για το τέλος του καλοκαιριού καλούμε τους πολίτες να κάνουν οικονομία, αναφορικά με ποτίσματα κήπων, πλύσιμο αυτοκινήτων κ.ο.κ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά αυτό το νερό έχουμε και με αυτό θα πορευτούμε μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την κατασκευή του μεγάλου έργου του νέου αγωγού ύδρευσης και νέας δεξαμενής.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου να τοποθετηθεί και μία νέα αντλία για την υδροδότηση της πόλης σε 4-5 ημέρες στη Σμυρτούλα, όπου αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα λόγω της κατολίσθησης, η οποία θα βελτιώσει την κατάσταση”.