Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 11:49

Στην Πρέβεζα το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας Ηπείρου

Στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την προώθηση της τοπικής κουζίνας στοχεύει το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα στις 17 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή και τη συνεργασία ντόπιων παραγωγών από την Πρέβεζα και την Άρτα και θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της παραλίας μεταξύ της πλατείας Ανδρούτσου και των Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr ,στο χώρο θα τοποθετηθεί ένα food truck το οποίο θα λειτουργεί για διανομή στο κοινό φαγητού-κερασμάτων από τοπικές συνταγές που θα έχουν μαγειρευτεί από σεφ, ενώ στο Φεστιβάλ αναμένεται να παραβρεθούν 11 δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στη γαστρονομία και σε θέματα γαστρονομικού τουρισμού. Παράλληλα στο χώρο θα τοποθετηθούν και 10 μικρά “περίπτερα” για την προώθηση των πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα περιλαμβάνεται στις δράσεις του Προγράμματος της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου και στόχος είναι όχι μόνο η ανάδειξη της γαστρονομίας και των εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής αλλά και η προβολή του προορισμού “Ήπειρος”, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό το επόμενο Καλοκαίρι το 2ο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.