Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 10:41

Αρνητική η γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα-Καλαμά-Κέρκυρας για τη Μελέτη Χώρου Δασικής Αναψυχής Ιδιωτικού Δάσους Βαλανιδορράχης (Αλωνάκι Φαναρίου)

Τον Δεκέμβριο του 2020 σε ρεπορτάζ στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), είχαμε αναφέρει ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τη µελέτη του έργου: «Μελέτη χώρου δασικής αναψυχής του ιδιωτικού δάσους Βαλανιδορράχης, ∆ήµου Πάργας, Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας».

Με απόφασή του ωστόσο έπειτα από αίτημα για γνωμοδότηση επί της Μελέτης, που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα από πολίτες της περιοχής που υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα του δάσος, ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα-Καλαμά-Κέρκυρας εξέφρασε αρνητική γνώμη επί της υπό εξέταση Μελέτης καθώς και των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων εντός τους δάσους της Βαλανιδορράχης, εξαιτίας παραλείψεων που διαπιστώνει και ιδιαίτερα λόγω της παράκαμψης του Φορέα κατά τη διαδικασία έγκρισης της Μελέτης. Απέστειλε μάλιστα την απόφασή της γνωμοδότησης που έλαβε το Δ.Σ. του Φορέα προς κάθε αρμόδια υπηρεσία.

 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις παρατηρήσεις του Φορέα.