Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 12:25

Κέρδισε την αγωγή ο Δήμος Πρέβεζας από την Εθνική Τράπεζα για το γηπεδάκι στη “Βρυσούλα” - Δόθηκαν "μάχες" για το χώρο από προηγούμενες δημοτικές αρχές...

Μία υπόθεση που έρχεται από πολύ παλιά στο Δήμο Πρέβεζας, ωστόσο είναι ενδεικτική των διεκδικητικών παρεμβάσεων και της οραματικής αντίληψης παλαιότερων δημοτικών αρχών, θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας.

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ), στην αγωγή που άσκησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στις 27/7/2006 κατά του Δήμου Πρέβεζας, με την οποία ζητούσε την καταβολή συνολικού ποσού 59.400,00 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση ως αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη από την παράνομη εκμετάλλευση και την άρνηση παραχώρησης οικοπέδου κατά το χρονικό διάστημα από τις 7-7-1993 έως και τις 15-11-2001, στη θέση «Βρυσούλα» στην Πρέβεζα, συνολικού εμβαδού περίπου 2,5 στρμ.

Πρόκειται για το μικρό γηπεδάκι (κεντρική φωτογραφία), το οποίο η δημοτική αρχή του Νίκου Γιαννούλη το 1993 μπήκε, το καθάρισε (στο σημείο είχε δημιουργηθεί ένας μικρός “σκουπιδότοπος”) και τον καθιέρωσε ως έναν χώρο πρασίνου και αθλητισμού, με την κατασκευή και του μικρού γηπέδου. Ιδιοκτησιακά το ακίνητο ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.

Ήταν μία εποχή που ο Δήμος Πρέβεζας διεκδικούσε δυναμικά μαζί με την κοινωνία το να αποδοθούν χώροι-φιλέτα στον πρεβεζάνικο λαό.

Οι δημοτικές αρχές του αείμνηστου Νίκου Ταμπούρη και του Κώστα Παπαγεωργίου που ακολούθησαν θέλησαν να διατηρήσουν υπέρ των πολιτών τον συγκεκριμένο χώρο, ωστόσο σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου η εκεί εγκατάσταση παρέμεινε ανενεργή και εγκαταλελειμμένη.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έχουν στα χέρια τους τα μέλη της Επιτροπής η αγωγή εκδικάσθηκε και εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 881/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων (Τμήμα Α΄ Μονομελές), που κάνει δεκτούς τους ισχυρισμούς του Δήμου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ποσό των τόκων εάν γινόταν δεκτή η αγωγή είναι μεγαλύτερο από το κεφάλαιο, ενώ ενδέχεται η ΕτΕ να επανέλθει με νέα ένδικα μέσα.