Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 14:26

Υποβρύχιο καλώδιο θα ενώσει Πρέβεζα-Κροτόνε για υπηρεσίες ίντερνετ ultra-broadband – Επένδυση εκατομμυρίων ευρώ που αφορά Ελλάδα-Ιταλία

Οι εταιρείες IslaLink και Elettra, δύο θυγατρικές εταιρείες του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών που ακούει στο όνομα Orange, ανακοίνωσαν την κατασκευή του project “Ionian”, ενός υπόγειου συστήματος καλωδίων.


Το υπόγειο σύστημα καλωδίων θα ενώνει την Πρέβεζα με το Κροτόνε της νότιας Ιταλίας και θα συμπληρωθεί με ένα επίγειο σύστημα οπτικών ινών, που θα συνδέουν το σύστημα με τις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Μπάρι, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το σύστημα θα προσφέρει υψηλού επιπέδου, αξιόπιστη και διεθνή σύνδεση και στοχεύει να συνδέσει δύο μεγάλα οικονομικά κέντρα το Μιλάνο και την Αθήνα. Η νέα αυτή σύνδεση θα στηρίξει την ανάπτυξη ultra-broadband υπηρεσιών ίντερνετ στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακά hubs για cloud, περιεχόμενο και τηλεπικοινωνίες. Το “Ionian” εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στους παραπάνω τομείς, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη άλλου επιπέδου και υπηρεσίες στους καταναλωτές.
Σε δήλωσή της η CEO της IslaLink, Esther Garcés αναφέρει: “Η ελληνική αγορά broadband πρόκειται να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια και θεωρούμε ότι η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει περιφερειακό hub για υπηρεσίες cloud. Η Islalink επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτή την αναπτυξιακή πορεία, φέρνοντας ένα μοντέρνο σύστημα στην αγορά”. Ο Didier Dillard, πρόεδρος της εταιρείας Elettra πρόσθεσε:
“Συνήθως δουλεύουμε στην άλλη άκρη της γης, αλλά τώρα θα δουλέψουμε κοντά στη γενέτειρα χώρα μας. Αυτό σηματοδοτεί για την εταιρεία μας το project “Ionian”.