Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 11:53

Στο 8,27 και το 7,15 διαμορφώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας – Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα...

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε χθες, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα η ΕΒΕ έχει διαμορφωθεί στο 8,27 για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και στο 7,15 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Η επόμενη ημέρα μετά και από τη σχετική εξέλιξη φέρνει έντονο προβληματισμό για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας, αλλά και για άλλα τμήματα των περιφερειακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας. Πιθανότατα η ΕΒΕ θα φέρει μείωση του αριθμού των φοιτητών και στην Πρέβεζα.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, έγινε σαφές πως η λογική “Κεραμέως” θα αφήσει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 20.000 υποψηφίους σε σχέση με πέρυσι, σε μία “ευνοϊκή” εκτίμηση.