Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 12:19

Ξεκινούν τρία σημαντικά έργα στη Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό

Τρεις συμβάσεις για την έναρξη εργασιών υπέγραψε τις τελευταίες 15 ημέρες ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.

Αρχικά υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου ανάπλαση της πλατείας Α. Παπανδρέου στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας με την εταιρεία ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ .

Κυρίαρχο στοιχείο του έργου το πράσινο, η ανάπλαση στο θεατράκι και η ασφάλεια των παιδιών που παίζουν καθημερινά. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader μέσω της ΕΤΑΝΑΜ και έχει αρχικό προϋπολογισμό 300.000€.

Υπέγραψε επίσης τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων αθλότοπου Θεσπρωτικού» με την εταιρεία Κώστας Κωνσταντίνος.

Το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση ειδικών οργάνων εξωτερικού χώρου, τσιμεντοστρώσεις πέριξ των υφιστάμενων γηπέδων και συντήρηση του αθλότοπου (διαμόρφωση εισόδου, αντιανεμικά, καθίσματα κλπ)

Ένας χώρος στο Θεσπρωτικό όπου πολλά παιδιά αθλούνται καθημερινά σε όλα σχεδόν τα αθλήματα.

“Έχουμε δουλέψει αρκετά και χρειάζονται ακόμη περισσότερα. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους”, είπε ο κ. Καλαντζής.

Σήμερα, Παρασκευή, υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση- Ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας» με την εταιρεία Βας. Γκαρτζώνης και ΣΙΑ Ε.Ε. αρχικού προϋπολογισμού 70.000€ μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το έργο περιλαμβάνει χρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων ( νέες πόρτες και παράθυρα) καινούργιο χώρο wc, στεγάνωση πλάκας οροφής, νέο σύστημα ψύξης-θέρμανσης, αποκατάσταση καθισμάτων γυξοσανιδων κλπ”.