Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 00:49

Συλλογή ειδών ανάγκης για τους νεαρούς – εφήβους κρατουμένους στις φυλακές Αυλώνας

Η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πρέβεζας συλλέγει είδη ανάγκης για τους νεαρούς – εφήβους κρατουμένους ηλικίας 17-21 ετών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ).

Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) ή Φυλακές Ανηλίκων, αποτελεί ένα χώρο κράτησης για νεαρούς - έφηβους κρατουμένους. Η υποστήριξη των ανηλίκων και νεαρών κρατουμένων παρέχεται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΚΚΝΑ (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) σε καθημερινή βάση.

Στο κατάστημα λειτουργεί σχολείο (Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο) που υπάγεται στο εθνικό σύστημα παιδείας, στο οποίο υλοποιούνται πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως αγωγής υγείας, περιβάλλοντος και πολλά πολιτιστικά.

Επίσης γίνονται μαθήματα θεάτρου και μουσικής σε συνεργασία με εθελοντές καλλιτέχνες.

Η θεατρική ομάδα έχει δώσει σειρά παραστάσεων σε προσκεκλημένους του ΕΚΚΝΑ όσο και σε κρατουμένους σε άλλες φυλακές.

Η μουσική ομάδα πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις στο Κατάστημα, κάποιες από τις οποίες προς τιμήν γνωστών καλλιτεχνών που καλούνται και παρευρίσκονται.

Τέλος, πραγματοποιούνται σκακιστικά τουρνουά, εκδηλώσεις χορού, φωτογραφίας, ζωγραφικής τοίχου κ.α.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΔΩΝ

 Είδη ατομικής υγιεινής καθαριότητας και ειδή ανάγκης.

Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, τσατσάρες, απορρυπαντικό για ρούχα (σκόνη και μαλακτικό υγρό), χαρτί υγείας, υγρό σαπούνι, χλωρίνη, υγρό καθαριστικό για το πάτωμα.

 Τηλεκάρτες

 Φάκελοι αλληλογραφίας και φάκελοι προπληρωμένου τέλους για το εξωτερικό.

 Ρουχισμός και υπόδηση

Φόρμες γυμναστικής, Φούτερ Τζιν, T-SHIRT, εσώρουχα, αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες. Πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες

 Γραφική ύλη για το Σχολείο

Τετράδια, στυλό, μολύβια, χαρτί φωτοτυπικό, επιτραπέζια παιχνίδια, σκακιέρες και σκακιστικά βιβλία.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26820 89529, 26820 22328

Πληροφορίες: Παπαμιχαήλ Αντωνία, Επιμελήτρια Ανηλίκων

Με τη βαθιά πίστη ότι στο πρόσωπο του εκάστοτε κρατούμενου δεν πρέπει να βλέπουμε έναν ξένο, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό, μιας και το πρόσωπο των φυλακών αντικατοπτρίζει την εικόνα κοινωνίας μας.