Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 12:47

“Πράσινο φως” από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για το μεγαλόπνοο project της συνένωσης των κτιρίων του ιστορικού κέντρου της Πάργας

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε στις 28 Ιουλίου το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας αρκετές σημαντικές υποθέσεις.

Μεταξύ αυτών το ΚΣΑ ενέκρινε την ανακατασκευή – αποκατάσταση και λειτουργική συνένωση συνόλου κτιρίων στο  ιστορικό κέντρο Πάργας του Δήμου Πάργας.

Το μεγαλόπνοο αυτό project αφορά στην αποκατάσταση συνόλου μικρών κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της Πάργας. Στόχος είναι η ομογενοποίηση, αισθητικά και λειτουργικά, των κτιρίων των οποίων η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικότερα, η επέμβαση αφορά στην ανακατασκευή ερειπωμένου κτιρίου (νομίμως υφιστάμενου ως προ του 1955) και στην προσαρμογή του σύγχρονου κτιρίου στα παραδοσιακά πρότυπα του οικισμού (νομίμως υφιστάμενο βάσει των: ισόγειο κατασκευασμένο προ του 1955).

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε:

«Με αμείωτο ρυθμό το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής εξετάζει σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα, αποτελώντας επιταχυντή της ανάπτυξης με φιλικό προς το Περιβάλλον πρόσημο».