Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 22:53

Η τραπεζική «γεωγραφία» της Πρέβεζας μετά το... deal για την Κύπρο

Το... deal των 524 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο ο Όμιλος Πειραιώς, παίρνει υπό την «ομπρέλα» του τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, διαμορφώνει συγκεκριμένες συνθήκες και στην Πρέβεζα.

Η συμφωνία ανάμεσα στις Τράπεζες, εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, ενώ οι καταθέσεις πελατών των ελληνικών καταστημάτων, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.

Στην πόλη της Πρέβεζας, τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank (CPB), στη Λεωφόρο Ειρήνης, θα λειτουργούν κανονικά, ως καταστήματα που ανήκουν πλέον στον Όμιλο Πειραιώς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στον Όμιλο Πειραιώς ανήκει πλέον και η Αγροτική Τράπεζα (το υγιές κομμάτι), που έχει το κατάστημά της στο Φόρο. Τράπεζα Πειραιώς υπάρχει ακόμη και στον παραλιακό δρόμο, στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, μέχρι και πριν το deal με τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα, υπήρχε το σενάριο οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες της Πειραιώς στην παραλία, να «μετακομίσουν» στο κτίριο της ΑΤΕ κοντά στο Φόρο.

Άγνωστο τι θα ισχύσει με τα νέα δεδομένα, καθώς οι εργαζόμενοι του Ομίλου και τα υποκαταστήματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Σε σχετική ανακοίνωση του για τη συμφωνία το Eurogroup, αναφέρει μεταξύ άλλων: «...το Eurogroup καλεί για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, η οποία θα προστατεύει τη σταθερότητα τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».