Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 15:19

Δεν "δούλεψε" η επιτροπή του δήμου για το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής - Αναμένεται νέα συνεδρίαση για τις εξελίξεις

Σε νέα συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί ξανά το θέμα του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, μετά και την πρόσφατη αρνητική εξέλιξη με το μειωμένο αριθμό νέων εισακτέων, αφού όπως φάνηκε στην πράξη η Επιτροπή που συγκροτήθηκε τον περασμένο Μάρτιο για να καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση για την “προώθηση” και ενίσχυση του Τμήματος δεν "δούλεψε" ποτέ.

Η Στροφή στο Μέλλον με επιστολή της την περασμένη εβδομάδα ζήτησε έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις γύρω από το Τμήμα, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση ο Θανάσης Ανωγιάτης επανέλαβε το αίτημα της παράταξής του καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει για να δημιουργηθεί επιτέλους ένα ισχυρό διεκδικητικό μέτωπο για τη διάσωση του Τμήματος στην Πρέβεζα.

IMG 3674

Ο κ. Ανωγιάτης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Την προηγούμενη εβδομάδα στείλαμε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μια ερώτηση και θίξαμε ένα ζήτημα που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πόλη της Πρέβεζας και την ευρύτερη περιοχή. Με την ανακοίνωση των βάσεων των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είδαμε ότι φέτος το πανεπιστημιακό Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής της πόλης μας οι εισακτέοι ήταν μόλις 78, πολύ λιγότεροι από ότι ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Σε προηγούμενη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε αναδείξει τα ζητήματα τα οποία ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούσαν σε αυτή την εξέλιξη, με κυρίαρχο τη θέσπιση την ελάχιστη βάσης εισαγωγής και μάλιστα νομίζω ότι όλες οι παρατάξεις είχαμε συμφωνήσει στους βασικούς άξονες δράσης αναφορικά με την αντίδρασή μας και ουσιαστικά την προσπάθειά μας να προλάβουμε τις όποιες εξελίξεις. Όπως βλέπετε τελικά δεν καταφέραμε να τις προλάβουμε τις εξελίξεις. Νομίζω ότι θα πρέπει λόγω της σημαντικότητας του ζητήματος να γίνει μια συνεδρίαση μονοθεματική στην οποία θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς ούτως ώστε να ισχυροποιήσουμε και τις απόψεις μας, να τις επικαιροποιήσουμε και να μπορέσουμε να έχουμε ένα πιο ισχυρό διεκδικητικό μέτωπο για να μπορέσουμε να διασώσουμε αυτό το τεράστιας σημασίας Ίδρυμα για την περιοχή μας”.

IMG 3554

Ο δήμαρχος Πρέβεζας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας πως θα γίνει μια συζήτηση τις επόμενες ημέρες, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με το μειωμένο αριθμό των εισακτέων. Ο κ. Γεωργάκος τόνισε: “Συμφωνώ κι εγώ με το Πανεπιστήμιο, αλλά στη βάση της όλης συζήτησης που είχε ξεκινήσει και το πώς θα μπορούμε να έρθει ένα δεύτερο ή τρίτο τμήμα ή το ένα τμήμα που λέγαμε τότε σε σχέση με το όχι μόνο με τη βαθμολογία, το πώς θα το αναδείξουμε έτσι ώστε να το προτιμήσουν περισσότεροι φοιτητές. Είναι η περίοδος αυτή συζητήσεων από όσο γνωρίζω, αλλά χωρίς κάποιο επίσημο από την πρυτανεία και από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου. Η συζήτηση και εδώ είναι να γίνει και αμέσως τις επόμενες ημέρες να το συζητήσω με τον κ. Σωτηρόπουλο και τον κ. Πρύτανη, μαζί με την Περιφέρεια και τους καθηγητές εδώ να βάλουμε μια νέα βάση και το τι θέλουν οι καθηγητές για το Πανεπιστήμιο και για το Τμήμα εδώ της Πρέβεζας”.

IMG 3598

Στην άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής συμφώνησε η Δημοτική Συνεργασία με τον κ. Βαγγέλη Γιαννουλάτο να επισημαίνει πως είναι ένα θέμα που επείγει, ενώ έκανε λόγο για δεδομένα και μεθοδεύσεις που θα πρέπει να συζητηθούν: “Κι εμείς ως παράταξη έχουμε αναδείξει τη σημασία του Τμήματος στην πόλη μας. Οπότε συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε στο θέμα της σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου μόνο για αυτό το θέμα και μάλιστα επείγει γιατί εφόσον υπήρχε μια άσχημη εξέλιξη που όλοι γνωρίζουμε και άλλα πράγματα που δεν γνωρίζουμε και ίσως ειπωθούν στο συμβούλιο και δεν μπορούμε να τα πούμε και δημόσια, δημιουργούνται δεδομένα και αντιλήψεις και ίσως και μεθοδεύσεις που πρέπει να συζητηθούν και ίσως να καταφέρουμε και προστατέψουμε το Τμήμα και τη σημασία του γιατί ίσως στιγμής δεν έχουμε καταλάβει τη σημασία του Ιδρύματος για την περιοχή. Άρα συμφωνούμε για την άμεση σύγκληση μονοθεματικού συμβουλίου”.

IMG 3603

Τέλος ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” κ. Γιώργος Νίτσας συμφώνησε με τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα και επέρριψε ξεκάθαρες ευθύνες στο δήμαρχο για τις εξελίξεις.

Ο κ. Νίτσας τόνισε χαρακτηριστικά: “κύριε Δήμαρχε όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει οι εξελίξεις είναι αρνητικές για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας. Έχετε κι εσείς από την πλευρά σας τεράστιες ευθύνες. Όχι μόνο επειδή ταχθήκατε υπέρ του νομοθετήματος στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ξέρατε τι θα φέρει για την Πρέβεζα, αλλά κι επειδή κατά τη δική μας άποψη δεν υλοποιήσατε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν λειτούργησε ως όφειλε ή όπως θα έπρεπε η Επιτροπή με ευθύνη σας, καθώς ήταν μια δική σας πρόταση. Εμείς σε αυτή την προσπάθεια ενώ είχαμε διαφορετική πρόταση ταχθήκαμε στην κοινή συνισταμένη να πάμε όλοι μαζί αλλά δυστυχώς δεν έγιναν αυτά που είχατε υποσχεθεί. Δεν υπήρξε κάποιο βίντεο, δεν υπήρξαν πολλές δράσεις που συναποφασίστηκαν να γίνουν. Δυστυχώς εμείς φωνάζαμε τότε ότι όλο αυτό θα καταλήξει σε μια διαδικασία που πραγματικά θα φέρει άσχημα αποτελέσματα. Είναι ολοφάνερο ότι η στόχευσή σας είναι μακριά από τα συμφέροντα του δημότη και της πόλης. Περιορίζεστε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα χωρίς καμία ουσία. Εμείς βεβαίως και συμφωνήσαμε και ενημερώσαμε ότι είμαστε υπέρ να γίνει εκ νέου δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα αυτό, αλλά βασική προϋπόθεση και πρέπει να το συναποφασίσουμε όλοι, αν δεν αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλη και δυνατή τοπική ομάδα δράσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν αυτόν τον τόπο, με επιτροπές και με ψηφίσματα δεν πρόκειται να πετύχουμε απολύτως τίποτα".