Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 14:25

Εξιχνιάσθηκαν διαδοχικές υποθέσεις απάτης σε περιοχές της Πρέβεζας - Δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξιχνιάσθηκαν διαδοχικές υποθέσεις απάτης που έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα σε περιοχές της Πρέβεζας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρες απάτης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν ηλικιωμένες, προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι συγγενικών τους προσώπων τα οποία δήθεν δικαιούνται μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε ως επιστροφή από την εφορία είτε ως χρηματικό έπαθλο από διαγωνισμό, που όμως για να τα αποκτήσουν θα έπρεπε να καταβάλουν προηγουμένως στους ίδιους (τους κατηγορούμενους) κάποιο χρηματικό ποσό.

Με τον τρόπο αυτό, το πρωί της 14-07-2021 κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό -700- ευρώ και χρυσά κοσμήματα, ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν σε άλλες δύο περιπτώσεις χρηματικά ποσά των -3.500- και -2.700- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.