Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 13:56

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης ανάκλησης της απόλυσης του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας – οδηγών φορτηγών (pics)

Αναβολή για τις 15 Μαρτίου 2022 έπειτα από αίτημα της πλευράς της εργοδοσίας πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης ανάκλησης της απόλυσης του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας – οδηγών φορτηγών (δείτε ΕΔΩ παλαιότερο ρεπορτάζ), η οποία είχε οριστεί για σήμερα, Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση στον απολυμένο Πρόεδρο μέλη των Δ.Σ. πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, μέλη της δημοτικής παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” και της συνδικαλιστικής κίνησης Αγωνιστική Παρέμβαση.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση αναφέρει μεταξύ άλλων:

 IMG 7600

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας – οδηγών φορτηγών

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης του σ/φου Σιαφάκα Γεώργιου μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες. Είναι η δεύτερη απόλυση (η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2009) του προέδρου του «σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών» συνάδελφου Σιαφάκα Γιώργου. Η πρώτη πριν 10 χρόνια είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική και ο σ/φος συνέχιζε στη δουλειά του.

Η συνολική υπέρ των εργαζομένων συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου στο ΚΤΕΛ, η εναντίωση στη παραχώρηση δραστηριοτήτων του ΚΤΕΛ σε εργολάβους και το γεγονός ότι ο συνάδελφος δεν τους έκανε τα χατίρια αποτελούν τα αίτια της απόλυσης.

Θέλουν να ξεμπλέξουν με το σωματείο εργαζομένων.

Είναι βαθιά γελασμένοι. Δε θα τους περάσει!

Έχουν αποθρασυνθεί από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόλυση, η οποία αποτελεί συνέχεια απολύσεων σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.

Είμαστε δίπλα στο συνάδελφό μας, προέδρου του σωματείου, αντιπρόσωπο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, εκλεγμένο μέλος στη Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας με τη παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας» και μέλος της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας»

Εκφράζουμε τη ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ και τους καλούμε να αντιπαλέψουν τη νέα εργοδοτική αυθαιρεσία”.