Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 15:08

Η πλατεία “Α. Παπανδρέου” στη Φιλιππιάδα αλλάζει όψη -Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης της Πλατείας 'Ανδρέα Παπανδρέου', γνωστής και ως Πλατεία του Κέντρου Υγείας στην Φιλιππιάδα. Το έργο περιλαμβάνει τη ριζική ανάπλαση και τη δημιουργία ενός ποιοτικού δημοσίου χώρου, που θ' αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης και θα λειτουργήσει ως πολιτιστικό και ψυχαγωγικό, 'πράσινο' σημείο, με φροντίδα για ΑμεΑ, αλλά και με ασφάλεια για όλους.

Fwto realistiko Plateias A. Papandreou 1

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ. Σε όλο το φάσμα και τις λεπτομέρειες του έργου, θα γίνει αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου με την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα αλλά και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου περίπου 265 τ.μ. Επιπλέον θα φυτευτούν 20 νέα δέντρα.

Fwto realistiko Plateias A. Papandreou 2

Η μορφολογική οργάνωση του νέου χώρου, προβλέπει νέα πλακόστρωση κατασκευές σκυροδεμάτων με ξύλινες λωρίδες για τη δημιουργία σημείων ξεκούρασης για το κοινό, αλλά και σύγχρονο φωτισμό με αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά τύπου LED.

Περιμετρικά της Πλατείας θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα για την ασφάλεια των πεζών καθώς υπάρχει κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά που σε ορισμένα σημεία φτάνει τα δύο μέτρα.

IMG 1721

Οι επιφάνειες των τοιχίων που βρίσκονται περιμετρικά της Πλατείας, καθώς και το υπαίθριο θέατρο θα καθαριστούν και θα βαφτούν με χρώματα ακρυλικής βάσεως και σε συνάφεια με το κυρίως σώμα της Πλατείας.