Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 13:20

Στις 11 Οκτωβρίου η ειδική συνεδρίαση για το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής - Γεωργάκος: "Οι καθηγητές, μας λένε διάφορα, μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια"

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις γύρω από το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνεδρίαση που είχε ζητήσει η δημοτική παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” από τις 10 Σεπτεμβρίου -πολύ πριν τις πρόσφατες εξελίξεις με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών- και την οποία η δημοτική αρχή δεν έδειξε καμία διάθεση να κάνει, αφού και στη χθεσινή συνεδρίαση το θέμα έθεσε εκ νέου με ερώτησή του εκτός ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” υπογραμμίζοντας πως οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και δεν θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

IMG 3882

Ο δήμαρχος Πρέβεζας απαντώντας στον κ. Ανωγιάτη άσκησε κριτική στον Πρόεδρο του Τμήματος και τους καθηγητές και τελικά σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει συνεδρίαση όπου θα προσκληθούν φορείς και καθηγητές.

IMG 3896

Ο κ. Γεωργάκος τόνισε μεταξύ άλλων:”Εγώ έκανα ένα χαιρετισμό προχθές σε ένα συνέδριο που έκανε το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Πρέβεζα, ένα εξαιρετικό συνέδριο ευρωπαϊκό όπου πραγματικά παρουσίασα και είχα κι απόψε το βίντεο προβολής εδώ να σας το δείξω, που μου το απέρριψαν λίγο από το πανεπιστήμιο ότι δεν το είχαμε πολύ καλό αλλά θα το δείτε και θα το κρίνετε, όπου πήραμε και τα εύσημα από τους άλλους καθηγητές εκεί όταν το παρουσίασα για να καλοδεχθώ τους νέους φοιτητές.

Όλοι μου έλεγαν και από τα δημοσιεύματα που βλέπουμε και στον τύπο και από άλλους καθηγητές, μας έχουν μπερδέψει. Ακόμη και στην περίπτωση του κου Σωτηρόπουλου στο ραδιόφωνο, άλλα καταλάβαινα, άλλα έλεγε. Άλλοτε έλεγε προβολή, άλλοτε έλεγε να αναβαθμίσουμε, άλλοτε έλεγε ότι δεν θα υπάρχουν φοιτητές…Και κοιτάζοντας αυτές τις μέρες τις εισαγωγές σε διάφορα Πανεπιστήμια δεν είδα πουθενά Πρέβεζα μείον.

Κάποιες αποφάσεις τις παίρνουν με κεκλεισμένες θύρες. Γιατί δεν μας φώναξαν και εμάς; Εμείς τους φωνάζουμε στα Δημοτικά Συμβούλια, έρχονται μιλάνε, ο Πρύτανης, οι καθηγητές, μας λένε διάφορα, μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια πολλές φορές... Γιατί σε τέτοιες συζητήσεις που γίνονται μέσα στο Πανεπιστήμιο, υπάρχει Επιτροπή, υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις... Να πάμε εμείς σε αυτούς και να τους δούμε εμείς στα μάτια και ποιοι καθηγητές αντιδρούν και ποιοι ψηφίζουν και ποιοι θέλουν να πάνε στα Γιάννενα, να τους δούμε εμείς εκεί. Και αυτό θα προτείνω και στον Πρύτανη και στον κ. Σωτηρόπουλο. Πήραν μια ούτε καν απόφαση, στα χέρια μου δεν έχω κάτι, μια συζήτηση, τι ήταν αυτό; Αλλά σε αυτή τη συζήτηση θα ήθελα να είμαστε κι εμείς και θα επιδιώξουμε να πάμε σε μια συζήτηση με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου και βέβαια να κάνουμε μετά και τη συζήτηση εδώ ξανά, γιατί το αποτέλεσμα όλων αυτών που έχουμε πει και είναι πρόσφατα κιόλας και για το Πανεπιστήμιο πως τα δρομολογήσαμε, τι είπαμε, ποια είναι η προβολή, πως θα το αναδείξουμε και κάναμε ένα σωρό πράγματα και ξαφνικά ακούστηκαν διάφορα. Θα κάνουμε συνεδρίαση την οποία θα ήθελα να την είχα όμως με όλους τους καθηγητές. Αλλά το καταγγέλλω κι εδώ, ήμουν ο μόνος που έκανε χαιρετισμό σε αυτό το συνέδριο, ο διευθυντής ήταν απών. Ο δήμαρχος της πόλης πήγε στο Πανεπιστήμιο έκανε χαιρετισμό σε ένα συνέδριο και ούτε καν ο διευθυντής ήταν εκεί. Τίποτα άλλο..”

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Καραμανίδης τόνισε ότι θα κατατεθεί αίτημα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ώστε να αποσταλούν τα πρακτικά της Συνέλευσης των καθηγητών του Τμήματος και πρότεινε να γίνει το συμβούλιο στις 6 Οκτωβρίου όπου θα προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Κίνησης Ταξιάρχης Κωστόγιαννης έδωσε έμφαση στο νόμο Κεραμέως αλλά και στη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σε αυτόν.

IMG 3879

Ο κ. Κωστόγιαννης σημείωσε: “Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το ότι κάπου αλλού μπορεί να ήταν πολύ λιγότεροι οι φοιτητές που εισήχθησαν δεν σημαίνει ότι στο δικό μας Τμήμα δεν εισήχθησαν μόνο 78 φοιτητές, δηλαδή περίπου μόνο το 1/3 των προβλεπομένων φοιτητών. Σε αυτό την πρώτη βασική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το έκτρωμα Κεραμέως, το οποίο το έχουμε καταδικάσει και θα πρέπει να πάρουμε απόφαση πέρα από τη συνεδρίαση να κάνουμε κινητοποίηση κατά της ελάχιστης βάσης και του εκτρώματος αυτού. Άμεσο πολιτικό σύμμαχο σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο έχει βρει τον κ. Γεωργάκο και σύσσωμη την παράταξή του, που αρνήθηκε να καταδικάσει αυτό το έκτρωμα κλείνοντας πονηρά το μάτι. Πάνω σε αυτά τα γεγονότα ήρθε και η απόφαση, καταδικαστέα από κάθε άποψη, των καθηγητών του Τμήματος που μπορεί να το είχαν από παλαιότερα στο πίσω μέρος του μυαλού τους για ιδιοτελείς λόγους να προτείνουν να φύγει το Τμήμα και να πάει στα Γιάννενα. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Κεραμέως και η δημοτική αρχή και η απόφαση των καθηγητών είναι καταδικαστέες και πρέπει να πάμε εναντίον τους”.

IMG 3926

Σε παρέμβασή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Σαραμπασίνας σημείωσε :”Εδώ στο δημοτικό συμβούλιο όσες φορές προσπαθήσαμε να παράγουμε πολιτική και όχι έργο, πάντα αποτύχαμε. Η ουσία για εμάς είναι να παραμείνει εδώ το Πανεπιστήμιο. Αυτοί οι 10-15 καθηγητές οι οποίοι κατά 90% είναι Γιαννιώτες, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν πρέπει να μένουν εδώ όλη την εβδομάδα και να μη φεύγουν για τα Γιάννενα. Το κάνουν μόνο και μόνο για να γίνουν καθηγητές στα Γιάννενα. Εμείς θα πρέπει να πάμε κόντρα σε αυτούς όλοι μαζί. Τώρα, ο νόμος της Κεραμέως, είναι θέμα της Κυβέρνησης, δεν είναι θέμα του συμβουλίου. Εμείς πρέπει να δώσουμε μάχη σαν δημοτικό συμβούλιο και οι φορείς για να παραμείνει εδώ η Σχολή”.

IMG 3869

Κλείνοντας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος τόνισε: “Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί καθηγητές. Υπάρχει μια επιχειρηματολογία των καθηγητών συγκεκριμένη και είναι θεσμοθετημένη μέσα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης συντριπτικής πλειοψηφίας. Δεν είναι ζήτημα να στοχοποιήσουμε κάποιους κακούς καθηγητές. Το δάσος είναι ο νόμος Κεραμέως που βάζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής και όχι οι κακοί καθηγητές. Από τα 268 άτομα φτάσαμε φέτος στα 78 που αυτόματα σημαίνει ότι μπαίνουν βασικά θέματα λειτουργικότητας και βιωσιμότητας του Τμήματος”.