Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 12:35

Σύσκεψη στο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας – Στα “κάγκελα” οι επαγγελματίες του εμπορικού λιμένα (pics)

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έχει σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για κρίσιμα θέματα που αφορούν το λιμάνι της Πρέβεζας.

Το ένα θέμα που θα τεθεί στο “τραπέζι” των συναντήσεων εργασίας είναι η ολοκλήρωση της τροποποίησης του Master Plan Πρέβεζας και η τελική μορφή που θα πάρει.

Το άλλο είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών χωροθέτησης του υδατοδρομίου, το οποίο επίσης θα συμπεριληφθεί στο Master Plan. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου είναι πολύ μεγάλο (παλαιότερα είχε υπάρξει σκέψη και για Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο στην Πρέβεζα), καθώς η Πρέβεζα είναι πύλη που συνδέει τα μεγάλα νησιά του Ιονίου με τους χιλιάδες τουρίστες με την ηπειρωτική ενδοχώρα.

 

Η “μισή” διαβούλευση

 

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ) είχαμε αναφερθεί στα ζητήματα που προκύπτουν για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό λιμένα Πρέβεζας, από τη στρατηγική της ηγεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, αναφορικά με την τροποποίηση και τη μορφή του νέου Master Plan.

Ο κ. Γεωργάκος προσωπικά είχε δεσμευτεί για μία μεγάλη διαβούλευση για τα θέματα χωροταξίας και ανάπτυξης του λιμένα, ωστόσο η διαβούλευση έμεινε “μισή”.

Οι επαγγελματίες του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας έχουν καταθέσει μία εμπεριστατωμένη τεχνική πρόταση, η οποία θεωρούν πως δεν έχει ληφθεί υπ' όψη και δεν έχει γνωστοποιηθεί κατάλληλα στην πρεβεζάνικη κοινωνία. Ετοιμάζουν μάλιστα και συνέντευξη Τύπου στην οποία θα απευθυνθούν προς τους πολίτες.