Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 18:18

Απόφαση κατεδάφισης αυθαίρετης εγκατάστασης καταστήματος στην παραλία της Πρέβεζας εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, εξέδωσε απόφαση κατεδάφισης που αφορά σε αυθαίρετες κατασκευές εντός έκτασης ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου εντός της καθορισμένης Ζώνης Λιμένα Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας Π.Ε. Πρέβεζας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ.5620/17-11-2017 «Πρωτόκολλο Κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης κτισμάτων, κατασκευών και έργων» της Κτηματικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.

Όπως σημειώνει και η απόφαση της Αποκεντρωμένης λήφθηκε υπ' όψη η από 2-3-2021 τροπολογία αναστολής μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.

Η κατεδάφιση θα πρέπει να εκτελεστεί δηλαδή άμεσα μετά την 31η Οκτωβρίου 2021 με την εξασφάλιση της συνδρομής των ΟΤΑ σε μηχανικά μέσα και προσωπικό και σε περίπτωση άρνησης αυτών, μετά την εξασφάλιση δέσμευσης πίστωσης και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.

Το να γίνουν κατεδαφίσεις κατασκευών στο πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης της Πρέβεζας ακούγεται παράδοξο, καθώς θεωρητικά τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να είχαν λυθεί από χρόνια.

Το atpreveza.gr είχε σχετική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μας τόνισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο κατεδάφισης, μιας και στο μεσοδιάστημα έχουν τακτοποιηθεί οι όποιες εκκρεμότητες.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της Αποκεντρωμένης.