Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 14:47

Θ. Ανωγιάτης: "Η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και των τριών διαμερισμάτων του Δήμου "

Για αποτυχία της δημοτικής αρχής Πρέβεζας να ανταποκριθεί στα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και των τριών διαμερισμάτων του Δήμου, έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης,  κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (δείτε ΕΔΩ).

“Αυτό που ήταν κυρίαρχο ήταν να αναλωθείτε σε κινήσεις εντυπωσιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα μόνο στην επικοινωνιακή σας εικόνα, με αποτέλεσμα να παραμελήσετε την ουσία των θεμάτων που αφορούν αυτή τη στιγμή τον δήμο μας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανωγιάτης σημειώνοντας πως δεν μπορεί η πανδημία να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία για τη στασιμότητα του δήμου.

Ο κ. Ανωγιάτης σημείωσε πως περίμενε τη συγκεκριμένη διαδικασία του απολογισμού λιγότερο κουραστική και περισσότερο ουσιαστική, υπογραμμίζοντας πως στην ουσία έγινε ένας διοικητικός απολογισμός και όχι πολιτικός και αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης διαχειριστικής αντίληψης που έχει προτάξει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου αλλά και του γεγονότος πως η δημοτική αρχή ποτέ δεν κατέθεσε προγραμματικές δηλώσεις.

“Θα πρέπει σε αυτές τις διαδικασίες του απολογισμού να γίνεται μια αυτοκριτική και αυτό δεν αφορά μόνο εσάς κ. Δήμαρχε αλλά όλους τους ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της πόλης μας. Οφείλουν όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί τις τύχες της πόλης μας μέχρι τώρα μια συγνώμη από τους δημότες. Συγνώμη γιατί είναι απομονωμένη από τους οδικούς άξονες, είναι η μοναδική πόλη που είναι απομονωμένη από τους οδικούς άξονες. Συγνώμη γιατί έχει ένα νοσοκομείο το οποίο φυλλορροεί, ένα νοσοκομείο το οποίο δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Συγνώμη γιατί έχει ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα το οποίο αργά ή γρήγορα βλέπουμε ότι οδεύει προς την απώλεια. Συγνώμη γιατί οι δημόσιοι χώροι είναι σε κακή κατάσταση. Συγνώμη γιατί τα κάστρα δεν έχουν αποδοθεί στους πολίτες της πόλης. Συγνώμη γιατί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν είναι φιλικά σε ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, στους γονείς που προσπαθούν να πάνε τα παιδιά τους βόλτα. Συγνώμη από τους μικρούς πολίτες της πόλης που δεν έχουν παιδικές χαρές να παίξουν. Αυτά νομίζω όλους μας θα πρέπει να τους απασχολούν και θα πρέπει να είναι η βάση συζήτησης πάνω στην οποία θα ξεκινάμε τις σκέψεις μας για το μέλλον της πόλης μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον”.

 IMG 9194

“Δυστυχώς πολλές φορές σαν δημοτική αρχή αδυνατείτε να ξεχωρίσετε το υπηρεσιακό σκέλος από το πολιτικό. Όταν σας προκαλέσαμε πολλές φορές για την κατάθεση των προγραμματικών δηλώσεων μας μιλάγατε για το υπηρεσιακό σχέδιο, το οποίο δημοσιεύτηκε για διαβούλευση τον Αύγουστο του 2021 και αφορά την περίοδο 2020-24. Ουσιαστικά δηλαδή στη μέση αυτού που θα έπρεπε να σχεδιάσουμε.
Έτσι και στο σημερινό απολογισμό «αναβαθμίζετε» τη διεκπεραίωση καθημερινών εργασιών ρουτίνας από τις υπηρεσίες του Δήμου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, σε «έργο» της δημοτικής αρχής. Η αίσθηση λοιπόν που υπάρχει τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία είναι πως δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και των τριών διαμερισμάτων του Δήμου της Πρέβεζας.

Αντίθετα αυτό που ήταν κυρίαρχο ήταν να αναλωθείτε σε κινήσεις εντυπωσιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα μόνο στην επικοινωνιακή σας εικόνα, με αποτέλεσμα να παραμελήσετε την ουσία των θεμάτων που αφορούν αυτή τη στιγμή τον δήμο μας.

Πως να σχολιάσουμε τα σχέδια και τις υποβληθείσες προτάσεις, προτάσεις, που έγιναν αποσπασματικά και όχι στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού, όταν τις προηγούμενες μέρες βρισκόμαστε μπροστά σε ιδιαίτερες εξελίξεις. Νομίζω ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα χρηματοδοτήσει δράσεις των δήμων και είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, όπως επίσης νομίζω είδατε τις δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ που λέει ότι ούτε το 50% των έργων που υποβλήθηκαν στο “Τρίτσης” θα μπορέσει τελικά να ενταχθεί. Άρα λοιπόν όλα αυτά που σήμερα αναφέρατε σαν υποβληθείσες προτάσεις είναι πολύ αμφίβολο ότι θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και εκείνο που τελικά είναι πολύ προφανές είναι η απουσία ενός Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, που θα υπηρετείται με συνέπεια και συνέχεια.

Θα ήταν άσκοπο να αναφερθούμε σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, καθώς οι θέσεις μας έχουν διατυπωθεί επί κάθε θέματος εντός του δημοτικού συμβουλίου όσο και στις επιτροπές” ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” ωστόσο ξεχώρισε τους λάθος χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα του οδοφωτισμού, της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, τη ναυαγοσωστική κάλυψη, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της enterprise greece, τις καθυστερήσεις για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου λόγω της συνεργασίας με τη ΔΕΠΑΝ, την τουριστική προβολή με αμφιβόλου ποιότητας συνεργασίες, το έργο των κρηπιδωμάτων και τις διαδικασίες εξπρές, την απουσία έργων που θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα από το ΣΒΑΚ το οποίο παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, το ζήτημα της διαχείρισης του Λιμένα, τη διαχείριση απορριμμάτων και τις αναθέσεις έργων με το στόμα.

 IMG 9262

“Ως επίλογο έχουμε την ανάγκη να επισημάνουμε πως δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το όποιο έργο της δημοτικής αρχής, αλλά να καταδείξουμε τις αδυναμίες της και κυρίως να αναδείξουμε και να μεταφέρουμε τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους τους δημότες. Η δημοτική παράταξη “ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” δεν θα αμελήσει και τον δικό της απολογισμό, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε με μια συνέντευξη τύπου. Καλή συνέχεια και το 2022 ευχόμαστε για άλλη μια φορά να είναι έτος αλλαγής νοοτροπίας στο Δήμο μας με έναν διαφορετικό απολογισμό” κατέληξε ο κ. Ανωγιάτης.