Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 10:54

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αναφέρει ότι οι καθηγητές πανεπιστημίου υποχρεούνται να μένουν στην έδρα του Τμήματος

Κατά τη διάρκεια της μονοθεματικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για το πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης και το ενδεχόμενο μεταφοράς του στα Ιωάννινα, ο καθηγητής του τμήματος Μιχάλης Διακομιχάλης αναφέρθηκε (δείτε ΕΔΩ), σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -κάτι που είχε πει παλαιότερα και ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας της “Δημοτικής Συνεργασίας” Παύλος Σαραμπασίνας- σύμφωνα με την οποία:

«... Τα μέλη Δ.Ε.Π. των Τμημάτων Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με έδρα το Καρπενήσι, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού με έδρα τη Θήβα και Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων με έδρα την Άμφισσα του πρώην Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, που εντάχθηκαν στο Γενικό Τμήμα του Γ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα, υποχρεούνται να διαμένουν και να εγκαθίστανται στην έδρα των Τμημάτων, στα οποία παρέχουν το εν γένει έργο τους».

Το atpreveza.gr αναζήτησε τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση και σας την παρουσιάζει παρακάτω.

Πρόκειται για την 79/2020 γνωμοδότηση του Γ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ανακοινώθηκε στις 16 Ιουνίου 2020, έπειτα από Ερώτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως περίπτωση από περίπτωση διαφέρει, καθώς ενδεχομένως να υπάρχει διαφορετική νομική προσέγγιση στην περίπτωση της Πρέβεζας. 

 

Δείτε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:

nomiko1nomiko2nomiko3nomiko4nomiko5nomiko6nomiko7nomiko8nomiko9nomiko10nomiko11