Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 13:44

Η ιστορία μίας άστεγης γυναίκας έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα ελλείμματος πολιτικής του Δήμου Πρέβεζας διαχρονικά... - Η χαμένη ευκαιρία της δομής αστέγων

Η ιστορία της “άστεγης Κατερίνας”, μίας γυναίκας που εντοπίστηκε μαζί με το σκύλο της να περιφέρεται άστεγη στην Πρέβεζα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου τα τελευταία 24ωρα, αγγίζει “ευαίσθητες χορδές” στην κοινωνία της Πρέβεζας.

Η γυναίκα μαζί με τον σκύλο της εντοπίστηκε από άτομα της φιλοζωικής οργάνωσης της Πρέβεζας, τα οποία και έμειναν κοντά της προσπαθώντας να τη βοηθήσουν. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο και ενημέρωσε τα μέλη της φιλοζωικής ότι η περίθαλψη άστεγων ατόμων αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Πρέβεζας, όπως και είναι.

Υπήρξε επικοινωνία στη συνέχεια με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ο οποίος όπως καταγγέλλουν τα μέλη της φιλοζωικής τους είπε να μεταφέρουν τη γυναίκα στον Βοτανικό Κήπο, επειδή ο Δήμος δεν έχει δομές φιλοξενίας.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον κ. Κουμπή, ο οποίος ανέφερε πως ενημέρωσε τα μέλη της φιλοζωικής ότι είναι εκτός Πρέβεζας και ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα η φροντίδα των αστέγων και θα πρέπει να έχουν επικοινωνία με κάποιον άλλο στο Δήμο, καθώς δεν γνωρίζει τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση η συγκινητική περίπτωση της “άστεγης Κατερίνας” προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Μπούρη, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε να δοθεί βοήθεια στην συγκεκριμένη κοπέλα και να δοθεί μία προσωρινή λύση στην περιπέτειά της.

Το όλο θέμα έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα ελλείμματος κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Πρέβεζας.

Το 2016-2017 η τότε εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας κα Ελευθερία Αγγέλη σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου, είχαν κάνει μεγάλες προσπάθειες μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας Ηπείρου (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Πρέβεζας για τον φτωχό κόσμο.

Παρ' όλα αυτά λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν μπόρεσε η κα Αγγέλη να καταφέρει την ένταξη ενός κοινωνικού ξενώνα.

Η απουσία μίας τέτοιας δομής φιλοξενίας αστέγων είχε επισημανθεί και είχε κατατεθεί ως πρόταση σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας από τον σύμβουλο της “Ανάπτυξης Τώρα” Τάσο Αμάραντο.

Και το θέμα θα το βρει -δυστυχώς- και πάλι μπροστά του ο Δήμος, καθώς οι φτωχοί συμπολίτες μας είναι αρκετοί, έστω και αν δεν έχουμε στην πόλη μαζικά τέτοια φαινόμενα.