Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 16:22

Χωρίς βιβλία β' ξένης γλώσσας οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ν. Πρέβεζας – Στη Βουλή φέρνει το θέμα το ΚΚΕ

Με επιστολή του προς όλους τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει πως τα δημοτικά σχολεία του Νομού Πρέβεζας δεν προμηθεύονται βιβλία β' ξένης γλώσσας (γαλλικά και γερμανικά) για τους μαθητές τους.

Η επιστολή αναφέρει:

 

anafora1

anafora2

Στη Βουλή έφερε το θέμα το ΚΚΕ. Ειδικότερα οι βουλευτές Παπαναστάσης Νίκος και Καραθανασόπουλος Νίκος κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρέβεζας, σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει στο να προμηθευτούν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής τα βιβλία για το μάθημα της β΄ Ξένης Γλώσσας (γαλλικά ή γερμανικά), πρόβλημα που παρουσιάζεται συνεχώς τα τελευταία διδακτικά έτη.

Με την επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί αιτούνται να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και οι μαθητές να έχουν το συντομότερο δυνατόν τα βιβλία στα χέρια τους, καθώς και να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο και την επόμενη χρονιά φροντίζοντας η εκτύπωση των ξενόγλωσσων βιβλίων να γίνεται όπως με τα υπόλοιπα σχολικά εγχειρίδια με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.