Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 12:38

“Λειτουργικό έμφραγμα” στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας εν' όψει 2022 – Θα απομείνει ένας υπάλληλος...

Μείζον ζήτημα λειτουργικότητας του Δήμου Πρέβεζας τίθεται με την “αφαίμαξη προσωπικού” λόγω συνταξιοδοτήσεων που καταγράφεται στην πλέον κομβική υπηρεσία, την οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Το θέμα έχει τεθεί σε συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου Πρέβεζας κατά καιρούς και έπειτα από σχετική επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας Κώστα Φούντογλου, μας εξήγησε πως το 2022 η υπηρεσία κινδυνεύει να μείνει με μόνο έναν υπάλληλο και πρακτικά να γίνει μη λειτουργική.

Από τους 5 υπαλλήλους στην οικονομική υπηρεσία οι 2 έχουν ήδη αποχωρήσει, ένας φεύγει τον άλλο μήνα και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί εντός του 2022.

Πρακτικά δηλαδή θα μείνει το τμήμα με έναν υπάλληλο.

Επιτακτικά λοιπόν τίθεται το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό, είτε μέσω προσλήψεων είτε μέσω μετακίνησης προσωπικού από άλλα τμήματα.

Το ενδεχόμενο συνεργασιών με ιδιώτη έχει “νομικές δικλείδες”, καθώς η οικονομική υπηρεσία ενός Δήμου απαιτεί υπογραφές και αρκετή ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πρόβλημα που θα το βρει μπροστά της η δημοτική αρχή και έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσει.