Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 13:46

Η Πρέβεζα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (photos+video)

Με τη μαθητική παρέλαση, μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, κορυφώθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι εορτασμοί στην Πρέβεζα, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1821.

IMG 0271
IMG 0282
Στις 11 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Όλγα Τζάτζα, εκπαιδευτικός του  1ου Γυμνασίου Πρέβεζας.

IMG 0380

IMG 0409

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης στη μνήμη των νεκρών των εθνικών μας αγώνων, από το Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λ. Χριστόπουλο, το βουλευτή Στ. Γιαννάκη, το βουλευτή Κ. Μπάρκα, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Μ. Σπυρέλη, το δήμαρχο Πρέβεζας Ν. Γεωργάκο, εκπροσώπους των σωματών ασφαλείας και του στρατου, οργανισμών, συλλόγων και φορέων που μετείχαν στην εορτή.

IMG 0539

IMG 0798

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση στην οδό Σπηλιάδου από τους μαθητές των σχολείων πόλης και πολιτιστικούς συλλόγους, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής "Ορφεύς"


IMG 0943

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με ένα κλικ ΕΔΩ

 

Δείτε την παρέλαση και τις δηλώσεις των επισήμων στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Πολυμέσα