Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 11:58

Επαφή Δήμου Πρέβεζας και Islalink για το υποβρύχιο καλώδιο που θα ενώσει Κρότωνα και Πρέβεζα – Πού θα καταλήγει και ποια διαδρομή θα ακολουθήσει...

Έχουμε αναφερθεί σε πρόσφατα ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), για το υποβρύχιο σύστημα καλωδίων που θα ενώσει το Κροτόνε (Κρότωνα) της Ιταλίας με την Πρέβεζα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για να συνδεθεί με ultra-broadband υπηρεσίες ίντερνετ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη με το Μιλάνο και τη Ρώμη, δημιουργώντας νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τη χώρα μας.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η τοπική κοινωνία είναι στο “σκοτάδι” για τι περιλαμβάνει το έργο αυτό, αν και η θέση της Πρέβεζας είναι κομβική.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επαφή της ισπανικής εταιρείας Islalink με το Δήμο Πρέβεζας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Το υποβρύχιο καλώδιο συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων, θα εφάπτεται του βυθού της θάλασσας και θα “θαφτεί” 1 μέτρο κάτω από το βυθό στα 39 χλμ. πριν φτάσει στην παραλία Μονολιθίου στην Πρέβεζα, στο ύψος του camping “Πανόραμα”.

Στη συνέχεια μέσα από μία μίνι-εγκατάσταση θα ακολουθήσει την πορεία του δικτύου της ΔΕΗ για να φτάσει στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας, κάτι που αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για το έργο.

Σε κάθε περίπτωση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο Δήμος Πρέβεζας και η Περιφέρεια Ηπείρου θα αντλήσουν ανταποδοτικά οφέλη από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, που αποτελεί πολύ σημαντική επένδυση για την Ελλάδα.

Το έργο υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2022.