Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 11:18

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας στο atpreveza.gr: “Υπάρχει κλίμα ανησυχίας στα σχολεία – Πρέπει να πάρει μέτρα η άμεσα Πολιτεία”

Το κλίμα αναταραχής και ανησυχίας που υπάρχει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των σχολικών μονάδων του Νομού Πρέβεζας σχετικά με την καταγραφή καθημερινών κρουσμάτων Covid στις τάξεις, μεταφέρει μέσω του atpreveza.gr, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Παναγιώτης Λελοβίτης.

Ο κ. Λελοβίτης επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι είναι αναγκαίο να παρθούν μέτρα προκειμένου να προστατευτούν κυρίως οι μαθητές, την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας έχει κλείσει τα αυτιά του εδώ και ένα χρόνο σε κάθε αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφέροντας: “Στο σχολικό συγκρότημα στο Φόρο έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 10 κρούσματα σε μαθητές των γυμνασίων και σε εκπαιδευτικούς. Από την εικόνα που έχω σε κάθε δημοτικό, γυμνάσιο και Λύκειο έχει καταγραφεί τουλάχιστον από ένα κρούσμα. Το Υπουργείο πανηγυρίζει για στατιστικές, την ώρα που πάνω από 2.000 μαθητές καθημερινά σε όλη την Ελλάδα καταγράφονται ως κρούσματα.

Ως εκπαιδευτικοί επιμένουμε στην αραίωση των τμημάτων. Επιμένουμε στα επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες του Νομού έστω και εκ περιτροπής. Επιμένουμε στους σχολικούς νοσηλευτές έστω και ως ομάδα σχολείων. Επιμένουμε κυρίως στο να φύγει επιτέλους το 50%+1 για τα σχολικά τμήματα, την ώρα που εκείνοι που το νομοθέτησαν έκλεισαν τη Βουλή με ένα κρούσμα.

Επιτέλους πρέπει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο να ακούσουν. Δεν μπορούμε να πάμε σε μία επιλογή ανοσίας της αγέλης με επίκεντρο τους μαθητές. Έχουμε καταλήψεις σε σχολικές μονάδες, παρατηρούμε το φαινόμενο να μην στέλνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο επειδή φοβούνται. Υπάρχει κλίμα ανησυχίας και αναταραχής στην σχολική κοινότητα. Έχουμε επικοινωνήσει με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα έχουμε θέσει όλα αυτά.

Στην πράξη καταλύονται τα τμήματα, γιατί έπειτα από ένα κρούσμα φεύγουν τα παιδιά και πάνε να κάνουν rapid test. Πάνε στα φροντιστήριά τους στη συνέχεια, κάνουν παρέα... Δεν είναι απλά τα πράγματα.

Επιτέλους θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει άμεσα πάνω σε αυτά τα ζητήματα”.