Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 10:23

Αστοχία στον υπολογισμό των συνδέσεων στον βιολογικό της παραλιακής ζώνης – Θα κοστίσει στις “τσέπες” των δημοτών;

Το atpreveza.gr με δεκάδες ρεπορτάζ του έχει αναφερθεί στα ζητήματα που την τελευταία δεκαετία έχουν προκύψει στο έργο του βιολογικού καθαρισμού της παραλιακής ζώνης της Δ.Ε. Ζαλόγγου.

Ένα από τα τελευταία ήταν και ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών συνδέσεων και το κατά πόσο θα επιβαρύνουν οικονομικά τις “τσέπες” των δημοτών των χωριών της Δ.Ε. Ζαλόγγου και της Δ.Ε. Φαναρίου του Δήμου Πάργας, αλλά και των επιχειρηματιών.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας στις 11 Νοεμβρίου ενέκρινε την μείωση των ιδιωτικών συνδέσεων που αφορά το έργο «Κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (Δίκτυα συλλογής μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας». Σύμφωνα με το έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου οι ιδιωτικές συνδέσεις που κατασκευάστηκαν ανέρχονται σε 2.100 από 5.100 που προβλέπονταν από την μελέτη. Όπως αναφέρεται όμως στο σχετικό έγγραφο η μείωση των ιδιωτικών συνδέσεων από 5.100 σε 2.100 δεν επηρεάζει τη τιμή στόχο της μελέτης των 17.630 ατόμων. Παρ' όλα αυτά δεν παύει αυτό να αποτελεί μία μεγάλη αστοχία.

Ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” και μέλος της επιτροπής Βασίλης Κωστούλας ανέφερε: «Η παραδοχή πως τελικά θα υπάρξουν μόνο 2100 συνδέσεις αντί για 5100 ( αστοχία τάξης μεγέθους 60%) δείχνει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε το εν λόγω έργο. Είναι προφανές πως τελικά το κόστος λειτουργίας θα εκτοξευτεί μιας και θα επιμεριστεί σε πολύ λιγότερες συνδέσεις με τραγικές οικονομικές συνέπειες στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά. Θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρξει μια αναλυτική συζήτηση στο ΔΣ για το εν λόγω θέμα για να ξεκαθαριστεί η βιωσιμότητα τελικά του υλοποιούμενου έργου. Για τους ανωτέρω λόγους ψηφίζουμε παρών».