Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 10:46

Πήραν αναβολή για τα επόμενα έτη οι αυξήσεις στα τιμολόγια νερού των δημοτικών ενοτήτων Ζαλόγγου και Λούρου

Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναρτήθηκε η απόφαση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, για το τιμολόγιο τελών και παρεχομένων υπηρεσιών για το έτος 2022 (δείτε ΕΔΩ).

Η απόφαση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εφόσον έχει ολοκληρωθεί η χωρική επέκταση της δημοτικής επιχείρησης στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου είναι δεδομένο πως πρέπει να αναπροσαρμοστούν τα τιμολόγια -και προφανώς προς τα επάνω- στις δύο αυτές περιοχές.

Σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ, αλλά και την μελέτη βιωσιμότητας όπου προσδιορίσθηκε μερικώς το χρηματοοικονομικό κόστος, προκύπτει άμεση ανάγκη αναμόρφωσης της τιμολόγησης στις ΔΕ Λούρου Ζαλόγγου, με την ομογενοποίηση των τιμολογίων και κυρίως τον καθορισμό περισσότερων κλιμάκων χρέωσης.

“Συνεπώς είναι ανάγκη να γίνει περαιτέρω μελέτη των στοιχείων που θα προκύψουν ώστε να προταθούν οι κατάλληλες αλλαγές στην τιμολόγηση. Μέχρι την ολοκλήρωση των παραπάνω για λειτουργικούς και πρακτικούς λόγους έχουμε την γνώμη, ότι τα τιμολόγια να παραμείνουν ως έχουν όπως εγκρίθηκαν με την 114 /20 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και την 558 /2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, εκτός των τελών συνδέσεων, διακλαδώσεων, εγγυήσεων, επανασυνδέσεων, των ΔΕ Λούρου & Ζαλόγγου και να εναρμονισθούν με το τιμολόγια Πρέβεζας. Τέλος όποιες αλλαγές προταθούν μέσω της μελέτης θα εγκριθούν με νέα απόφαση του Δ.Σ.”, αναφέρει μεταξύ άλλων η εισήγηση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φώτης Ζέρβας πρότεινε να μην δοθεί καμία αύξηση στα ισχύοντα τιμολόγια (λογ/σμόυς νερού) και να εναρμονισθούν τα τέλη για συνδέσεις, διακλαδώσεις, εγγυήσεις και επανασυνδέσεις των Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου με το τιμολόγιο της Δ.Ε. Πρέβεζας που άλλωστε δεν παρουσιάζουν και ιδιαίτερες διαφορές.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.