Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 12:22

Κηρύχθηκε ανάδοχος για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο “Αθανασία Τσουμελέκα” - Νίτσας: “Θέμα σπατάλης του δημόσιου-δημοτικού χρήματος, κατά τρόπο προκλητικό”

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας ανέδειξε κατά πλειοψηφία στις 19 Νοεμβρίου ανάδοχο για το έργο τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα”.

Το θέμα καταψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο σύμβουλος της παράταξής του Ιωσήφ Στύλος είχε εκφράσει σοβαρές διαφωνίες (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Νίτσας δήλωσε : «Στο συγκεκριμένο ζήτημα δε βάζουμε θέμα νομιμότητας. Βάζουμε όμως ως παράταξη θέμα σπατάλης του δημόσιου-δημοτικού χρήματος, κατά τρόπο προκλητικό. Κατανοούμε ότι οι κανόνες ενός ηλεκτρονικού διαγωνισμού είναι συγκεκριμένοι, όμως το συνολικό κόστος του έργου αντιστοιχεί για τρία γήπεδα και όχι για ένα. Κι αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει εύκολα αν δει τις τιμές που έχει δώσει η ίδια εταιρεία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η έκπτωση που έδωσε η εταιρεία στον διαγωνισμό αποτελεί πρόκληση για άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι εκτελούν έργα Δήμων. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά την τακτική μας, καθώς ο Δήμος και οι δημότες θα κερδίσουν αν υπάρχει σωστή κοστολόγηση των έργων και αναπτύξει και ο Δήμος “άμυνες” απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις, προς όφελος της εξοικονόμησης πόρων”.

Το έργο θα κοστίσει 149.937,45 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.